Tetoválás és piercing

Nyelv és Ínyfék piercingek kezelése

Szájüregen belüli piercingek keztelése:

 

 Amire szükséged lesz a kezeléshez:

Tantum Verde száj és torokfertőtlenítő öblögető

– Kis műanyag pohárka, vagy egyéb, amiben az öblögetést el tudod végezni

– Erősebb fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszer. (fontos, hogy gyulladáscsökkentő is legyen pl: Algofelx, Nurofen, Rubofen stb.)

A kezelés folyamata:

– Nagyon egyszerű, bármelyik szert is vásárolod meg a patikában, a tájékoztatójának megfelelően öblögetned kell vele. Minden étkezés után, reggel és este fogmosás alkalmával, tehát 6-8 alkalommal naponta, a teljes gyógyulási idő 2-3 hét.

 – Főleg nyelv, de ajak, vagy más szájüregen belüli piercingek esetén javasolt az első két-három napban, reggel és este egy-egy szem fájdalom- és gyulladáscsökkentő gyógyszert bevenni. Ez főként a nyelv piercingnél fontos, mivel a nyelv csupa izom, így a szúrást követő pár napban megdagad, begyullad, de ez természetes. Ezt a duzzanatot és a vele járó fájdalmat lehet csökkenteni a gyógyszerrel. Elég csak reggel és este bevenni. Semmiképpen se vegyünk be több gyógyszert, mint amennyit a tájékoztató megenged.

Amire ügyelned kell:

– Kerüld a dohányzást. A dohányzás lassítja a gyógyulást, és komplikációkhoz vezethet. A legjobb az ha a gyógyulás végéig nem dohányzol, de legalább az első két napot bírd ki, és ha rá is gyújtasz, öblögess a cigi után.

– Kerüld az erősen fűszeres, forró ételek, valamint a tejtermékek fogyasztását.

– A gyógyulás ideje alatt óvatosan egyél, ne rántsd meg az ékszered, ne akadjon bele a fogadba, vagy másik ékszeredbe. Kerüld az ékszerrel való játszadozást is a gyógyulás végéig.

– A csókolózást is mellőzd legalább az első 1-2 napban. Az orális szex pedig a gyógyulás végéig nem javasolt.

 2 hét múlva vissza kell jönnöd ellenőrzésre!

 

Amennyiben a kezelést nem tartod be, és nem megfelelően gyógyul a piercinged, minden felelősség téged terhel.