Tetoválás és piercing

Érdekességek

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A tetoválás rövid története

tetoválás igen hosszú múltra tekint vissza. A tattoo szó jelentése nagyjából annyit tesz, hogy „nyomot hagyni”.

tetoválás motivációja az évek során nagyon sokat változott. A régi, letűnt korok kultúráiban, mint az inkák vagy az aztékok, a tetoválás a rangot, a hovatartozást hivatott mutatni, és más népcsoportoknál is rendkívül fontos szerepet töltött be a hagyományokat, szertartásokat tekintve. Az első ismert tetovált személy maga Ötzi volt, a „jégember”, akinek múmiáját 1991-ben találták meg az Alpokban, de az ókori görög mitológiában és az egyiptomi, illetve mezopotámiai kultúrában is bőven találunk utalásokat a tetoválás készítésre. Az 1960-as évektől kezdve a tetoválást az egyéni szabadság és önkifejezés eszközének tekintették, és így van ez a mai napig.

12-suncity

tetoválás művészet, így nagyon fontos, hogy szakértő, tapasztalt tetoválókra bízzuk magunkat. Akár egy számunkra fontos idézetről, dátumról, képről, vagy bármilyen, egyszerűen csak nekünk tetsző motívumról legyen is szó, egy igényesen kidolgozott munka díszként funkcionál rajtunk, segít egyéniségünk kifejezésében.

Ha szeretnél egy művészi, szép tetoválást magadon viselni, akkor jó helyen jársz! Szalonunkban segítünk, hogy álmaid valóra váljanak! Akár piercingre, akár tetoválásra vágysz, keress fel minket bátran!

16-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Szájüregi piercingek kezelése és minden, amit tudnod kell róla!

A testékszerek a tetoválásokhoz hasonlóan a bőrbe kerülnek. A behelyezésük jár némi fájdalommal, ahogyan a gyógyulás folyamata is kellemetlen lehet. A legérzékenyebb helyre kerülő piercing is kevesebb fájdalommal jár és gyorsabban regenerálódik, ha betartod az előírásokat a piercing kezelése során. Vegyük például a szájüregi piercingek kezelését.

A szájüregen belüli piercingek gyógyulása is azon múlik, hogy mennyire figyelsz oda a szájüregi piercing kezeléshez szükséges előírások betartására. Lényeges, hogy ne vedd könnyelműen a feladataidat a szájüregi piercing kezeléssel kapcsolatban, hiszen a saját egészségedről van szó és a tartósan jó közérzetedről is.  Ha megteszel mindent és nem hanyagolod a teendőket, akkor hamarosan egy tökéletesen gyógyult és biztonságosan hordható piercinget tudsz hordani.

Lássuk tehát, hogy mik a teendők, ha frissen szúrt piercinged van. Először is hallgasd meg figyelmesen, hogy mit mond a piercer, ha kell, akkor jegyzetelj. Most pedig irány a patika! A gyógyszertárban vásárolj kifejezetten a száj fertőtlenítésére való szert. Ezzel kell naponta többször is öblögetni a szájüregi piercing kezelésének részeként. Ez önmagában még nem elég, hiszen a seb a szájban van, tehát minden irritálja, ami hozzáér vagy a közelébe kerül.

A szájüregi piercing kezelése magába foglalja azt is, hogy addig, ameddig a seb teljesen be nem gyógyul, ügyelsz arra, hogy minél kevesebb irritáció érje. Mit jelent ez? Az evés és az ivás, a cigaretta vagy a szájjal végzett tevékenységek mind csak mértékkel vagy egyáltalán nem engedélyezettek.

Ne aggódj, nyugodtan bevehetsz fájdalomcsillapítót is, ha úgy érzed, hogy nagyon fáj. Ha az elején hosszúnak tűnik is az idő, hamarosan regenerálódik a bőr és a testékszer körülötti terület. Szinte olyan lesz, mintha mindig is ott lett volna a piercinged!

szájüregi piercing kezeléséről bővebb információt a weboldalon találsz, de személyesen is kérdezhetsz Tőlünk! Keress minket bizalommal a megadott elérhetőségeink egyikén a piercing kezeléssel kapcsolatban is!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A piercingek kezelése nagyon fontos! Ezekre ügyelj, ha új testékszered van!

Ahogyan a tetoválásoknál is fontos a szigorúan betartott utókezelés, úgy a piercing kezelésére vonatkozó tanácsokat is lépésről-lépésre követni kell. Ellenkező esetben az átlagos gyógyulási idő meg fog nőni, arról nem is beszélve, hogy fájdalmas, csúnya gyulladások keletkezhetnek.

Aki az első piercingjét tervezi elkészíttetni, az most nagyon figyeljen! A piercing behelyezését követően az első dolog, amit mindenkinek meg kell csinálni, az, hogy ne ijedjen meg. Természetes, hogy a bőrt behatás érte, tehát bepirosodik, fájdogál a piercing körüli terület. Ez el fog múlni, ha betartod a szalonban kapott utasításokat. A bőr gyorsan képes regenerálódni, de persze a gyógyulás idejében szerepet játszanak az egyéni adottságok is. Elmondható, hogy 2-6 hét alatt minden piercing teljesen begyógyul és helyre jön a beszúráskor keletkezett seb. A gyógyulási, kezelési idő attól is függ, hogy hová szúrták a testékszert. A fülporc például egyike a leglassabban regenerálódó helyeknek.

7-suncity

piercing kezelése megköveteli a higiéniai előírások betartását. Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy vigyázz a sebre, ne hagyd, hogy szennyeződés kerüljön bele. Tartsd tisztán, vigyázz rá fokozottan, akárhová mész. Ebből következik, hogy amíg a piercing teljesen rendbe nem jön, nem csinálhatsz akármit. Például nem úszhatsz és nem fürödhetsz, a strand, uszoda, szolárium látogatása és a napozás is tilos. Egy időre el kell felejtened a sminkelést és a kozmetikumokat is, ha az érintett területet sminkelted. Ügyelj arra, hogy a piercinged ne akadjon bele semmibe, ne rángasd, ne piszkáld stb. és ne végezz testmozgást se, ha az irritálhatja a testékszert. Ehhez kapcsolódik, hogy olyan ruhákat ajánlott viselni, amik lazák, szellősek, nem bántják a sebet és az ékszert. Hasznos trükk, ha elkezdesz C vitamint szedni, ez ugyanis gyorsítja a gyógyulást!

Amíg a teljes gyógyulás be nem következik, addig ne mozgasd a testékszert, ne vedd ki a helyéről, csakis a letelt idő és s teljes regenerálódás után tudsz új ékszert cserélni, ha szeretnél.

Ha szeretnél egy művészi, szép tetoválást magadon viselni, akkor jó helyen jársz! Szalonunkban segítünk, hogy álmaid valóra váljanak! Akár piercingre, akár tetoválásra vágysz, keress fel minket bátran!

70105109_2654693837910109_6441170090263052288_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Tetoválás készítés és annak menete röviden!

A tetoválás mára mindennapos dologgá vált, már nem kelt megbotránkoztatást, ha a textil alól kivillan egy színes minta, egy bőrre írt üzenet. A tetoválást egyre többen választják anélkül, hogy vissza tartaná őket a társadalom negatív megbélyegzése. Ezen túl a szakma is kiemelkedő fejlődésen ment keresztül, egyre több a képzett, kreatív tetováló és a színvonalas, minden szabály betartása mellett  működő tetováló szalon. Természetes, hogy sok az olyan vendég a tetováló szalonokban, akik életük első tetoválására készülnek, tehát nem biztos, hogy mindent tudnak a tetoválás készítésről.

A következőkben röviden összefoglaljuk a tetoválás készítés menetét és legfontosabb tudnivalóit, ezzel is segítve a pontos információ átadást. Az első lépés, miután eldöntötted, hogy tetoválást szeretnél és az is megvan, hogy mi és hová kerüljön, a tetováló szalon, illetve a tetováló kiválasztása. Minden tetováló stílusa más, ahogyan az is eltérő mit vállalnak, milyen témákban, technikákban érzik otthon magukat.

A tetoválás készítés következő lépése a személyes konzultáció, aminek során a szakemberrel közösen kialakítjátok a végleges mintát, ötleteltek, Ő elkészít több verziót és a végén egyet kiválasztotok. A tetoválás készítés a következő lépésben már élesben megy. A megbeszélt időpontban a vendég megérkezik és a tetováló a higiéniai szabályok betartása mellett megtisztítja és leborotválja a bőrfelületet. A minta előzetesen egy stencilre került, ezt helyezi a bőrfelületre és átrajzolja. Kész a minta, már csak ki kell varrni. A tetoválás készítésnél elsőként a kontúr készül el, a minta formát kap, ezután jön a satírozás, végül pedig a színezés. A minta bonyolultságától és méretétől függ, hogy mennyi idő alatt készül el a tetoválás és hány időpontra van szükség. A végén a felesleges tintát eltávolítják, a sebet fertőtlenítővel lemossák és celofánnal betekerik. A tetováló ellátja minden szükséges információval a vendéget az ápolásra vonatkozóan, hogy a tetoválás szépen gyógyuljon.

Vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink egyikén és kérj időpontot tetoválás készítéshez! Ha kérdésed van, szívesen válaszolunk!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Tetoválás Szegeden? Megosztunk előtte Veled pár dolgot!

Ma már a 18 és 30 év közötti fiatalok majdnem felén látható testdíszítés. Manapság könnyebb úgy dönteni, hogy valaki tetováltat, hogy elfogadott, általános, sőt, divatos dologról van szó. Ez mégis valami olyasmi, amit állandóan viselsz és életed végéig a bőrödön marad, ezért pár dolgot most megosztunk Veled a tetoválásról. Tetoválóstúdiónk a szegedi tetoválás egyik profi képviselője, mert nálunk csakis a szabályoknak megfelelő körülmények között készül a tetoválás. A szegedi tetoválások nálunk kizárólag steril tűvel, sterilizáló gépek és gumikesztyűk használatával készülnek tiszta és higiénikus környezetben, megbízható tetoválók keze által.

61142609_2434513486594813_3131791174721863680_n

Azt jó tudni, hogy minden szervezet másképpen reagál a tetoválásra, illetve a tetoválás során a szervezetbe kerülő festékre. Vannak, akiknél allergiás reakió tapasztalható, leggyakrabban a vörös szín esetében. A tetoválás hegesedhet, keloidossá válhat, ami azt jelenti, hogy a bőr gyulladással reagál a festékre. Mindkét esetben megvan az esélye annak, hogy a tetoválás nem szépen gyógyul.

szegedi tetoválást fontolgatóknak is bizonyára eszébe jutott, hogy mennyire fog fájni, ha tetováló tűvel szurkálják a bőrüket. Bizonyos helyeken már szinte csiklandoz, nem érezni vagy csak kellemetlen érzést nyújt. Ez az élmény is egyénfüggő, de tény, hogy ahol a legvékonyabb a bőr, ott fájdalmasabb a tetoválás. Ezek a testrészek a boka, a bordák, a mellkas.

Fontos tudni, hogy hiába vagy lelkiismeretes, ha nem szánsz időt a keresésre és a gyógyulási fázis szabályainak betartására, akkor is adódhatnak gondok. Egyetlen szegedi tetoválás elkészítését sem vállaljuk, ha valaki például beteg, mert a szervezet védekezőreakciójaként könnyen ki tud lökődni a festék. Nem alkalmas tetoválásra az ekcémás, vitiligos bőrfelület, de a fénykárosodott sem.

Szalonunk a szegedi tetoválást magas szinten készíti el azoknak, akik szeretnének felelősségteljes döntést hozni és céljuk az igényes, nem egészségkárosító következményekkel járó tetoválás. Gyere el személyesen vagy keress minket elérhetőségeinken szegedi tetoválás ügyében!

Amíg a teljes gyógyulás be nem következik, addig ne mozgasd a testékszert, ne vedd ki a helyéről, csakis a letelt idő és s teljes regenerálódás után tudsz új ékszert cserélni, ha szeretnél.

Ha szeretnél egy művészi, szép tetoválást magadon viselni, akkor jó helyen jársz! Szalonunkban segítünk, hogy álmaid valóra váljanak! Akár piercingre, akár tetoválásra vágysz, keress fel minket bátran!

120135250_3613169962062487_3734027958078270591_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A fülpiercing nem egyszerű fülbevaló!

Mi különbözteti meg a fülbevalót a fülpiercingtől? A fülbevaló a fülcimpán ejtett lyukba kerül, ez gyakorlatilag az egyetlen változata ennek az ékszernek, de a fülpiercing a fülön szinte bárhová kerülhet. Amilyen kicsi területet jelent egy fül, annyira sokféle fajtája lehet egy fülpiercingnek. Attól függően, hogy a fül melyik részét szúrja ki a szakember, lehet kiválasztani a testékszert. Karika vagy kő, fültágító vagy gyöngy, tragus vagy patkó, spirál vagy pedig az industrial fülpiercinghez való jellegzetes testékszer is lehet a nyertes. Az ékszerekből nem kerülhet bármelyik bárhová, ezért mindenképpen szakemberrel kell konzultálni arról, mi legyen a végleges megoldás. A piercing helyének meghatározása után, a szakember leszűkíti a kört azokra a testékszerekre, amik a kiválasztott helyre illenek. Mindenképpen talpas, egyenes testékszerrel történjen a szúrás, mert ez felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.

A következőkben röviden összefoglaljuk a tetoválás készítés menetét és legfontosabb tudnivalóit, ezzel is segítve a pontos információ átadást. Az első lépés, miután eldöntötted, hogy tetoválást szeretnél és az is megvan, hogy mi és hová kerüljön, a tetováló szalon, illetve a tetováló kiválasztása. Minden tetováló stílusa más, ahogyan az is eltérő mit vállalnak, milyen témákban, technikákban érzik otthon magukat.

A szúrás maga pár pillanat csupán, a gyógyulási idő pedig néhány héttől pár hónapig terjed. A fülpiercing gyógyulási ideje attól függ, hogy milyen profi az, aki szúrja, mennyire tartja be az előírásokat és használ tökéletesen steril eszközöket, illetve alkati kérdés is. Végül a fülpiercing tulajdonosán is sok múlik, akinek a szúrást követően be kell tartania a kapott előírásokat.

fülpiercing nem véletlenül olyan kedvelt típusa a testékszereknek, ugyanis kellően feltűnő, látható helyen van, mégsem olyan extrém, hogy ne lehetne bevállalni. A szúrás, ami a piercing behelyezéséhez szükséges, begyógyul vagy csak minimális nyoma marad. Ez is vonzó jellemzője a fülbe kerülő ékszernek, nincs szem előtt.

Gyere el tetováló szalonunkba Szegeden, ha unod a szimpla fülbevalót, és szeretnél magadnak egy szolidabb, de mégis vagány testékszert! Rutinosan és az előírásokat betartva szúrunk, és helyezzük be az új piercingedet, amit hamarosan már teljesen gyógyultan viselhetsz!

Vedd fel velünk a kapcsolatot az elérhetőségeink egyikén és kérj időpontot tetoválás készítéshez! Ha kérdésed van, szívesen válaszolunk!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Feltűnő testékszer? Válaszd a szájkörnyéki piercinget!

Ha testékszer készítésről van szó, nagyon sokan kifejezetten ragaszkodnak a látványosabb fajtákhoz, legfőképp az extrém, feltűnő megjelenés miatt. Nem véletlenül kerültek mostanában előtérbe az orrkarikák, septumok, ugyanis ezekkel a testékszerekkel valóban ki lehet tűnni a tömegből. Amennyiben már van orrkarikád, septumod, és fokoznád az extrém megjelenésed, vagy nem az orrodba szeretnél látványos testékszert, válaszd a szájkörnyéki piercinget!

tattooszeged_hu_1-2_20200128

szájkörnyéki piercinggel nem lesz nehéz felhívnod magadra a figyelmet, és kifejezni magad. Ezeket a testékszereket nőknek és férfiaknak egyaránt szokták ajánlani a piercingesek. Sokan félnek attól, hogy fájdalmas a testékszerek szúrása, azonban emiatt nem kell aggódni. Szalonunkban tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik gondoskodni fognak arról, hogy ne legyen kellemetlen a szúrás!

Ahogy más testékszereknél, úgy a szájkörnyéki piercingeknél is fontos a megfelelő, körültekintő ápolás. Minél kisebb a szúrás helye, annál rövidebb időre van szükség a gyógyuláshoz. Ez igaz a szájkörüli piercingekre is. Ez esetben körülbelül kettő-három héttel kell számolni, azonban ez az idő kitolódhat, ha az ember nem figyel oda a rendszeres, gondos ápolásra. A szájkörnyéki piercingeknél ez kifejezetten fontos, mert napközben rengeteg szennyeződés érheti az arcot, elég csak a levegőben található porra gondolni. Ha nincs megfelelően tisztítva a szövet, fájdalmas gyulladással kell számolni, ami akár a testékszer kivételét is megkövetelheti. A szájkörnyéki piercing szúrása előtt érdemes az immunrendszeredet is felkészíteni vitaminokkal, mert így a regenerálódási folyamat sokkal intenzívebbé válhat.

szájkörnyéki piercinged elkészítését bízd szakembereinkre! Szalonunk felszerelt, modern körülményekkel várja a vendégeket. Áraink kedvezőek, szolgáltatásaink magas színvonalat képviselnek. Ha bővebb információkra lenne szükséged a szájkörnyéki piercingek szúrásáról, kezeléséről, vagy időpontot szeretnél foglalni, keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken! Várunk szeretettel szalonunkban!

 

115995956_3420744867971665_3890034081651041654_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Válts a fake piercingről igazi fülpiercingre!

Ma már sokféle ékszer kapható, olyanok is, amikkel piercingeket lehet utánozni. Azoknak tervezték őket, akik nem szeretnék kiszúratni a bőrüket, és inkább egy kivehető, fake változat mellett döntenek. Ha Te nem érzed hitelesnek egy fake piercing viselését, akkor ne halogasd a döntést, és készíttesd el a saját testékszeredet!

fülpiercing egy olyan típusa a testékszereknek, amit bátran lehet viselni szinte minden környezetben, mert nem az extrém műfajt képviseli. Mégis kellően vagány, egyedi megjelenést tud kölcsönözni anélkül, hogy az zavaró lenne vagy akadályozná a viselőjét.

A következőkben röviden összefoglaljuk a tetoválás készítés menetét és legfontosabb tudnivalóit, ezzel is segítve a pontos információ átadást. Az első lépés, miután eldöntötted, hogy tetoválást szeretnél és az is megvan, hogy mi és hová kerüljön, a tetováló szalon, illetve a tetováló kiválasztása. Minden tetováló stílusa más, ahogyan az is eltérő mit vállalnak, milyen témákban, technikákban érzik otthon magukat.

A fülpiercingek között nagy a választék, attól függően, hogy a fülnek melyik részébe kerül a testékszer és milyen típusú piercinget választ valaki. Lehet többek között karika, fülpálca, gömb, kő is.

Tetováló szalonunkban a fülpiercingeket is nagy szakértelemmel és kedvező áron készítjük el vendégeinknek. Gyere, és kérj időpontot személyesen vagy telefonon az első vagy a sokadik fülpiercinged elkészíttetésére!

 

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Miért bízd valóban profi, gyakorlott tetoválóra a színes tetoválásodat?

Mostanság egyre többen választják a színes tetoválásokat, elsősorban azért, mert nagyon fel tudják dobni az ember megjelenését. Rengeteg tetováló foglalkozik színes tetoválásokkal, azonban nem lehet akárkire bízni ezeket a mintákat. A színes minták sokkal nagyobb odafigyelést, precizitást igényelnek, ráadásul megfelelő tintára is szükség van, éppen ezért mindenképp profi, gyakorlott szakembert kell felkérni a színes tetoválások elkészítéséhez.

21-suncity

A rutinos szakember a színes tetoválás megvalósítása előtt terveket készít a megálmodott mintáról, és folyamatosan egyeztet a vendéggel. Sokan többféle igénnyel, elképzeléssel keresik fel a tetoválókat, azonban nem minden minta mutat jól tetoválásként. Ezzel kapcsolatban egy tapasztalt tetováló véleményt tud mondani, és olyan opciót ajánlani, ami valóban jól fog kinézni a vendég testén. Ahhoz, hogy egy színes tetoválás igényes legyen, nagy hangsúlyt kell fektetni a színhasználatra, árnyalatok alkalmazására. Sokan biztosan találkoztak már elrontott színes tetoválásokkal, ahol a színek túl harsányak vagy sötétek. Ezek a minták nem igazán ízlésesek, emiatt az ember nem is mutogatja szívesen. A rutinos szakember tudja, hogy a színes tetoválásokat a vendégek életük végéig fogják viselni, ezért mindenképp a maximumot nyújtja a minta elkészítésekor. A profi tetoválónál nem fordulhat elő, hogy a vendég olyan eredményt kapna, amit nem mer majd megmutatni másoknak.

Ha Te még nem találtál kreatív, profi felszereléssel rendelkező szakembert a színes tetoválásod elkészítéséhez, ne kutass tovább, mert jó helyen jársz! Szalonunkban olyan tetoválók dolgoznak, akik kifogástalan munkát végeznek a színes tetoválásokkal kapcsolatban is, így egy igazán igényes és látványos tetoválás tulajdonosa lehetsz. Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, és színes tetoválásodat ránk bíznád, vagy bővebb információkra lenne szükséged a szalon szolgáltatásairól, keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

19-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A szezonális tetoválásokról röviden

Mielőtt valaki tetoválást készíttet magának, mindenképpen alaposan meg kell fontolnia a döntését, hiszen ez nem egy-két hétre vagy pár hónapra szól. Ha éppen ezen gondolkodsz, nagyon fontos, hogy olyan mintát válassz, amit később sem fogsz megbánni, amit mindig szívesen látsz majd magadon. Már meg is van, hogy mit szeretnél, de ez éppen egy szezonális tetoválás lenne? Ha biztosan tudod, hogy erre vágysz, akkor nem kell mást tenned, mint felvenni velünk a kapcsolatot!

fülpiercing egy olyan típusa a testékszereknek, amit bátran lehet viselni szinte minden környezetben, mert nem az extrém műfajt képviseli. Mégis kellően vagány, egyedi megjelenést tud kölcsönözni anélkül, hogy az zavaró lenne vagy akadályozná a viselőjét.

A következőkben röviden összefoglaljuk a tetoválás készítés menetét és legfontosabb tudnivalóit, ezzel is segítve a pontos információ átadást. Az első lépés, miután eldöntötted, hogy tetoválást szeretnél és az is megvan, hogy mi és hová kerüljön, a tetováló szalon, illetve a tetováló kiválasztása. Minden tetováló stílusa más, ahogyan az is eltérő mit vállalnak, milyen témákban, technikákban érzik otthon magukat.

Sokan készíttetnek szezonális tetoválást, ezeknek az egyik leggyakoribb formája például a virágzó fa motívum. Azonban ilyenkor, ősszel a szezonális tetoválások terén is a halloween és a karácsony a főszereplő, melyekkel kapcsolatban szintén nagyon szép, fantáziadús alkotások születnek. Vannak olyan emberek, akik teljesen odáig vannak egy-egy ünnepért, és egész évben arra várnak, hogy végre újra eljöjjön a vágyott nap. A halloween a tökfaragás, a szellempartik és a boszorkányok ideje, a karácsony pedig a meghitt hangulaté, a szereteté és a családé. Téged melyik varázsolt el? Szeretnél egy halloween-es fekete macskát? Vagy inkább a karácsonyi rénszarvast választanád? Vagy nem is ilyen konkrét mintát képzeltél el, hanem inkább csak az időszak hangulatát szeretnéd a bőrödön tudni? Ennek sincs akadálya! A kiszáradt fa a Holddal és boszorkánnyal tuti befutó a halloween rajongók körében. Inkább a karácsonyi szezonális tetoválás lenne számodra a nyerő? A hangulatot így is megörökítheted egy havas táj képével.

Mint mindig, a szezonális tetoválások esetében is az egyik fő kérdés a pontos hely. Ha a minta hosszúkás, akkor jól mutathat karon vagy lábon, ha inkább széles, például egy nagyobb kép, akkor a törzsön érdemes neki helyet találni. Ha csak egy pici jelkép lenne a célod, azt érdemes akár a csuklódra, akár a bokádra tetováltatni, de ha valami extrémebbre vágysz, választhatod akár a tarkódat is.

Ha kérdésed van a szezonális tetoválásokkal kapcsolatban, keress minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Divatos fülpiercinget szeretnél?

Ha testmódosítás, akkor elsőre mindenkinek a tetoválások ugranak be, pedig a piercingek is ebbe a kategóriába esnek, és lényegesen gyorsabb, valamint kevésbé fájdalmas módot kínálnak arra, hogy különlegesebbé tehesd a megjelenésedet. A divatos fülpiercingek például mindig népszerűek lesznek, tehát ha mellettük döntesz, akkor nem csak extrémebb külsőd lesz, de mindig is trendi lehetsz!

tattooszeged.hu1-2.19szept

Rengetegféle piercing létezik, és gyakorlatilag bárhová tetetheted őket, bár vannak helyek, ahova nem feltétlenül ajánlott. A fülbe helyezett testékszerek azonban ma már annyira általánosak, hogy sokaknak fel sem tűnnek; tény, hogy a fül ékszerekkel való díszítése minden népcsoportnál jelen van évezredek óta, így nem csoda, ha nem keltenek akkora feltűnést, mint egy orrkarika. A manapság divatos fülpiercingeket azonban már nem csak a klasszikusnak számító fülcimpába helyezik be, de a fül egyéb területeire is.

 • Helix: ezt a fülporcba helyezik; gyakorlatilag ez az általános elnevezése a nem fülcimpába szúrt piercingeknek.
 • Anti-helix: a porc felső-elülső részébe helyezett piercing.
 • Triple conch: három kisebb fülpiercing a fülkagyló belső részén.
 • Flat: a fülkagyló felső hajlatába kerül.
 • Tragus: ez gyakorlatilag a fülkagyló elülső kis porckinövése; ide gyakran helyeznek piercinget.
 • Daith: a porc alsó részébe kerül.
 • Rook: felülre, a hajlatba szúrják.
 • Industrial: egy hosszabb, egyenes piercing, ami két helyen szúrja át a fülkagyló hátsó-felső hajlatát.

divatos fülpiercing azonban azon is múlik, hogy milyen típust választasz. A szín, az anyag, a díszítés is sokat számít, de természetesen az egyszerű orvosi acél is tökéletes, ha az egyszerűséget szereted. A választás a tiéd, azonban még valami szükséges ahhoz, hogy a divatos fülpiercinged a későbbiekben se okozzon kellemetlenséget, ez pedig a gyógyulási időszakban a piercer utasításainak betartása. 2-3 héten át minden nap többször fertőtlenítsd, ne áztasd el fürdés közben, és még véletlenül se kerüljön a sebbe sampon, vagy tusfürdő! A gyógyulási időszak végéig ne forgasd, és vigyázz, hogy ne akadjon bele a ruháidba!

Amennyiben divatos fülpiercingre vágysz, keresd fel szegedi tetováló szalonunkat! Időpontot foglalnál? Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

18-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Az UV sugárzás bőrkárosító hatásai – hogyan óvd a frissen készült tetoválást

Mindannyian ismerjük a nyári leégést, ami akkor következik be, ha fényvédő krémek használata nélkül túl sokáig vagyunk a napon. Tetoválás készítése után fokozottan kell erre figyelni, hiszen az UV sugárzásnak számos negatív hatása van, ami a tetovált bőrfelületet még jobban károsítja.

Ha tetoválást készíttetsz, akkor gyakorlatilag egy sekély, nyílt seb lesz a bőrödön, ami ráadásul gyulladt is. Az UV sugárzás hatását már akkor érzed, amikor rásüt a nap a friss varratra; ekkor igen erős, égető érzést tapasztalhatsz az első pillanattól kezdve. Az első néhány napban épp ezért egyáltalán nem szabad kitenni a friss sebet közvetlen napfénynek, és ajánlott a hámképzést elősegítő kenőcsök használata.

tetoválás készítése után körülbelül két-három hétig tart a teljes gyógyulás, bár ezt a bőrtípusod is meghatározza. Általánosan azt szoktuk mondani, hogy akkor “készült el” egy tetoválás, ha teljesen lehámlott; ez után már gyógyultnak tekinthető. Ha a tetoválásod meggyógyult, akkor már nem vagy akkora veszélynek kitéve az UV sugárzás miatt, ám ekkor is fontos, hogy óvd a varratot, hiszen az UV egyik hatása az, hogy mindent kifakít. A tetoválás készítéséhez használt festék sem mentes ezen hatás alól, vagyis ha nem használsz valamilyen fényvédő krémet, akkor a tetoválásod el fog halványulni, sőt, akár teljesen el is tűnhet. Ez főleg a színes ábráknál fordul elő, de a monokróm tetoválásokat is fontos védeni a káros sugárzástól.

Többször írtuk már, de nem árt elismételni: a friss tetoválást nem szabad áztatni, de tisztán kell tartani. Erre egyébként a fertőtlenítő törlőkendő a legalkalmasabb, aminek használata után azonnal be kell krémezned a felületet, hiszen nem száradhat ki. Ha feszül a bőröd, vagy olyan érzésed van, mintha meg akarna repedni, az azt jelzi, hogy ideje krémezni, de ezt nem muszáj megvárnod: eleinte3-4, később 5-6 óránként mindenképp érdemes felvinni rá egy kis kenőcsöt.

Ha tetoválást készíttetnél, vagy kérdésed lenne, keress bennünket megadott elérhetőségeinken!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Kisméretű, egyszerű tetoválást készíttetnél?

Már régóta szeretnél egy tetoválást, de félsz a fájdalomtól, esetleg nem szeretnél semmi feltűnőt, mert inkább a személyesség a lényeg? Egy kisméretű, egyszerű tetoválással nem tévedhetsz!

Manapság divatosak a kisméretű, egyszerű tetoválások; valószínűleg Te is találkoztál már néhánnyal. A személyesség és a feltűnés kerülése ezekkel a néhány vonalból álló, kis ábrákkal könnyedén megoldható, főleg akkor, ha olyan helyre kerülnek, amit csak a kiválasztott kevesek láthatnak; ilyen például a boka, a fül mögötti terület, vagy a has.

64319949_2472237352822426_1961776915752681472_o

Ha a fájdalomtól való félelem miatt nem váltottad valóra eddig az álmod, akkor szintén a kisméretű, egyszerű tetoválást ajánljuk, mert viszonylag hamar elkészül, így nem kell sokáig tűrnöd a műveletet. Sajnos nem mondhatjuk, hogy a tetoválás készítése nem fájdalmas, és persze ahány ember, annyiféle fájdalomküszöb, ám egy félórás műveletet még könnyedén ki lehet bírni.

Szeretnél egy kisméretű, egyszerű tetoválást? Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén!

tattooszeged.hu_.19jun

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Érdekesség: a piercing készítésének története

Egyre többen döntenek piercing készítés mellett. Ez azonban nem is annyira újkeletű dolog, hiszen már az ókori Egyiptomban és Rómában is jelentős szerepük volt a testékszereknek.

piercing készítés története nagyon régre nyúlik vissza. Eleinte nem a divat miatt hordták, hanem a társadalmi hovatartozást jelképezte. Egyiptomban a királynők viseltek köldökpiercinget, míg az ókori római férfiaknál a mellbimbón átszúrt karika jelképezte a férfiasságot. Az intim piercing készítése csak az 1800-as években kezdődött, ám a népszerűsége azóta is töretlen. Igazán a divat miatt csak az 1970-es években kezdték viselni a testékszereket. Ez eleinte a punk mozgalomnak volt köszönhető, ugyanis náluk a piercingek hozzátartoztak a lázadáshoz. Napjainkban már szinte nincs olyan testrész, ahova ne kerülhetne testékszer az önkifejezés eszközeként.

Ha érdekel a piercing készítés, keresd fel bátran szalonunkat! Kollégáink szívesen tájékoztatnak a részletekről, ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Tetováló szalonunk Szegeden nyitva áll azok előtt, akik profi tetoválókat keresnek!

Tetoválást szeretnél, de még bizonytalan vagy, kire bízd rá magad, hol készíttesd el a vágyott mintát vagy éppen feliratot? Sokan gondolják úgy, hogy ha tetoválást szeretnének, akkor mindenképpen a fővárosi tetováló szalonok között kell keresgélniük. Azonban nem csupán Budapesten lehet találni kiemelkedően tehetséges tetoválókat és megbízható szalonokat.

Amennyiben vidéki vagy és Szegeden vagy a város környékén élsz, figyelmedbe ajánljuk tetováló szalonunkat Szegeden!

119988365_3600911266621690_8944187680837936999_o

Tetováló szalonunkban Szegeden fontosnak tartjuk, hogy a környezet tiszta, higiénikus és pozitív hatású legyen, ezzel is törekszünk arra, hogy vendégeink biztonságban érezzék magukat és oldott hangulatban éljék meg a tetoválás műveletét.

Célunk, hogy korrekt árakkal dolgozzunk, magas színvonalat tartsunk fenn és amiben lehet, a vendégeink elvárásainak megfeleljünk. Gyere és ismerkedj meg tetováló szalonunkkal Szegeden, ehhez keress fel minket elérhetőségeink egyikén vagy akár személyesen!

tattooszeged.hu_.19apr

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Tudj meg többet az orrpiercing kezeléséről!

Orrpiercinget manapság sokan készíttetnek, több előnye miatt is. Egyrészt nem annyira fájdalmas a szúrása, másrészt ízléses. Ahogy más típusú piercingeknél, úgy ennél is kiemelt figyelmet kell fordítani a szúrás utáni gyógyulási időszakban a megfelelő kezelésre.

Az orrpiercing gyógyulási időszaka körülbelül 3-6 hét, viszont ez lerövidíthető, ha betartod az ápolással kapcsolatos teendőket. Segíthet az is, ha titán orrpiercinget használsz, ez ugyanis gyorsítja a regenerálódását a szúrt területnek. Ezt kezeld gyulladáscsökkentővel minden reggel és este, amire tökéletes lesz például a Tetran kenőcs. Gyakori probléma szokott lenni, hogy a gyógyulás időszaka alatt az orrpiercing tulajdonosok piszkálják a testékszert, vagy kiveszik. Ezt nem szabad, ugyanis ettől begyulladhat, és ha kiveszed, a nyílás hamar összehúzódik, és megeshet, hogy már nem tudod visszarakni az orrpiercinget. Ha véletlenül kiesik az ékszer, azonnal tedd vissza a helyére!

Ha kérdéseid lennének az orrpiercing kezelésével kapcsolatban, keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Minden, amit tudni érdemes a fülpiercingek gyógyulásáról és kezeléséről

fülpiercingek gyógyulási ideje mindig attól függ, hogy pontosan hol helyezkedik el az ékszer. Általánosságban 4 és 8 hét között változik, de ehhez hozzájárulnak az egyéni adottságok, és persze az is, hogy megfelelő ápolást kap-e. Nézzük, mit kell tenni annak érdekében, hogy minden rendben menjen!

tattooszeged.hu_.19marc

Mint minden frissen szúrt testékszert, a fülpiercinget sem szabad mozgatni vagy kivenni. Mindig óvatosan öltözz, fésülködj, figyelj rá, hogy nehogy beakadjon valamibe! Amikor fertőtleníted, ideális esetben naponta négyszer, mindig alapos kézmosással kezdd a műveletet! A gyógyulási idő alatt ne menj szaunába, strandra, és hajmosásánál is különösen ügyelj rá, hogy ne áztasd ki, illetve ne kerüljön rá sampon, vagy tusfürdő. Éjszaka próbálj a másik oldaladon aludni. Fontos, hogyha bármi szokatlant tapasztalsz, a seb gennyes, vagy nem múlik a duzzanat, keresd fel a piercert!

Szalonunk a többi ékszerhez hasonlóan a fülpiercing szúrását is alapos körültekintéssel végzi. Fordulj hozzánk bizalommal, ha ilyen ékszert szeretnél!

5-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Ne aggódj a tetoválás ára miatt!

Több oka is van annak, hogy az ember miért adja a fejét egy tetoválás felvarratására. Ezek az okok születhetnek hirtelen, látszólag a semmiből, máskor viszont hosszas gondolkodás, tervezgetés előzi meg.

Van, amikor egy új fejezetre vágyik az ember a saját életében, és az extravagáns frizura, vagy ruha helyett a tetoválásban találja meg az eszközt ennek elérésére. Ugyanakkor az is előfordulhat, hogy valami meghatározó, fontos, vagy rendkívül kedves dolog történt az életünkben, amit nem csak emlékeinkben, de egy magunkon viselt tetkó formájában is szeretnénk megőrizni. Egy fontos személy emlékét is megörökíthetjük saját testünkön, vagy valami számunkra fontos üzenetet, szimbólumot is magunkra ölthetünk. A lényeg tehát az, hogy a tetoválás készítésének okai emberről-emberre változnak, és teljesen egyediek. Senki sem fosztható meg attól az élménytől, amit egy tetoválás viselése jelent, ezért fontos az, hogy a tetoválás árak megfizethető szinten maradjanak.

Szalonunkban nem csak a tetoválás árak barátságosak, hanem művészeink is. Szolgáltatásunk előnye, hogy teljesen a Ti igényeitek szerint történik, és a végeredményre is maximális befolyásotok van. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan tetoválást varázsolnak tetováló művészeink a testetekre, amit ténylegesen megálmodtatok. Nálunk ráadásul pofonegyszerűen foglalhatsz időpontot valamelyik elérhetőségünkön. Tedd meg, és ne aggódj a tetoválás ára miatt!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Emlékezetes meglepetést keresel? Dönts tetováló szalonunk ajándékutalványa mellett!

Manapság, ha ajándékvásárlásról van szó, az emberek nem feltétlenül tárgyi meglepetésekben gondolkodnak, sokkal inkább az élmények, a valóban maradandó dolgok kapnak figyelmet. A kérdés már csak az, hogy mi az ideális választás, ami nem számít tárgyi ajándéknak, mégis megmarad valamilyen formában? Ha Te is ajándékoznál, és ezt a kérdést már feltetted magadban, ne kutass tovább a tökéletes meglepetésért, hanem vásárolj ajándékutalványt tetováló szalonunktól!

20626679_1568411033205067_853470731683494272_o

Egy tetoválás valóban maradandó, ráadásul nem mindennapi meglepetésnek számít. Ha van olyan barátod, rokonod, közeli ismerősöd, akiről tudod, hogy régóta szeretne valamilyen mintát a testére, azonban mindig közbejön valami, amiért nem tudja elkészíttetni, most lehetőséget adhatsz számára, hogy megvalósítsa régóta dédelgett álmát. Tetováló szalonunk ajándékutalványai bármilyen alkalomra ideális választásnak bizonyulnak!

Tetováló szalonunk ajándékutalványának megvásárlásához vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

119988365_3600911266621690_8944187680837936999_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A geometrikus, vonal tetoválásokról részletesebben

tetoválásoknak is megvannak a maguk csoportjai, ahogyan a tetováló művészeknek is a maguk stílusa. A minimalista tetoválások csoportjába tartoznak a geometrikus formákat ábrázoló és az egyszerű vonalakból álló tetoválások.

Ebbe a csoportba a letisztult, egyszerűbb minták tartoznak, amik általában feketével készülnek, de lehetnek színesek is. Ne tévesszen meg senkit az egyszerűség, mert ez nem egyenlő az unalmassal, vagy a jelentéktelennel. Akár pár vonal is nagyon látványos tud lenni, ha jól van elhelyezve. A legnépszerűbb felületek, ahol – elsősorban a kisebb méretüknél fogva – a geometrikus vagy vonal tetoválások igazán érvényesülni tudnak, a karok, a lábak és a vállak. Elsősorban az alkar, ahol megfigyelhető az ilyen jellegű tetoválás leggyakoribb elhelyezése.

geometrikus tetoválás többnyire valamilyen állatot ábrázol, de gyakorlatilag bármit el lehet készíteni egyenes vonalakkal; a lényeg a stílus. A geometrikus tetoválás azoknak ideális, akik az első tetoválásukat készíttetik, de azoknak is, akik egyszerűen a minimalizmust kedvelik.

Keress minket stúdiónkban, vagy lépj velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén, ha megmozgatta fantáziádat a geometrikus tetoválás!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Miért bízd valóban profi, gyakorlott tetoválóra a színes tetoválásodat?

Mostanság egyre többen választják a színes tetoválásokat, elsősorban azért, mert nagyon fel tudják dobni az ember megjelenését. Rengeteg tetováló foglalkozik színes tetoválásokkal, azonban nem lehet akárkire bízni ezeket a mintákat. A színes minták sokkal nagyobb odafigyelést, precizitást igényelnek, ráadásul megfelelő tintára is szükség van, éppen ezért mindenképp profi, gyakorlott szakembert kell felkérni a színes tetoválások elkészítéséhez.

21-suncity

A rutinos szakember a színes tetoválás megvalósítása előtt terveket készít a megálmodott mintáról, és folyamatosan egyeztet a vendéggel. Sokan többféle igénnyel, elképzeléssel keresik fel a tetoválókat, azonban nem minden minta mutat jól tetoválásként. Ezzel kapcsolatban egy tapasztalt tetováló véleményt tud mondani, és olyan opciót ajánlani, ami valóban jól fog kinézni a vendég testén. Ahhoz, hogy egy színes tetoválás igényes legyen, nagy hangsúlyt kell fektetni a színhasználatra, árnyalatok alkalmazására. Sokan biztosan találkoztak már elrontott színes tetoválásokkal, ahol a színek túl harsányak vagy sötétek. Ezek a minták nem igazán ízlésesek, emiatt az ember nem is mutogatja szívesen. A rutinos szakember tudja, hogy a színes tetoválásokat a vendégek életük végéig fogják viselni, ezért mindenképp a maximumot nyújtja a minta elkészítésekor. A profi tetoválónál nem fordulhat elő, hogy a vendég olyan eredményt kapna, amit nem mer majd megmutatni másoknak.

Ha Te még nem találtál kreatív, profi felszereléssel rendelkező szakembert a színes tetoválásod elkészítéséhez, ne kutass tovább, mert jó helyen jársz! Szalonunkban olyan tetoválók dolgoznak, akik kifogástalan munkát végeznek a színes tetoválásokkal kapcsolatban is, így egy igazán igényes és látványos tetoválás tulajdonosa lehetsz. Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, és színes tetoválásodat ránk bíznád, vagy bővebb információkra lenne szükséged a szalon szolgáltatásairól, keress bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

tattooszeged.hu180328

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A legnépszerűbb ajakpiercing típusok

Amikor valaki elhatározza, hogy ajakpiercinget szeretne, akkor még azt is végig kell gondolnia, hogy pontosan hová képzeli el az ékszert, ugyanis ebből a típusból nagyon sokféle van. Nézzük, melyek a legnépszerűbbek!

A medusa a felső ajak közepébe szúrt piercing, visszafogottsága miatt szeretik sokan. Az úgynevezett szépségpötty hasonlít hozzá, de ez a felső ajak valamelyik oldalán helyezkedik el. Népszerű még a spiderbites ajak piercing is, ekkor két ékszer kerül az alsó ajakba, egymás mellé, az egyik oldalra. Egyszerűsége, és változatossága miatt népszerű még a labret, ez szintén az alsó ajakba kerül, de vízszintesen, vagy függőlegesen is szúrható. A pontos elnevezése ennek alapján lehet vertical, side, vagy horizontal, alakja szerint pedig lehet talpas, karika, vagy akár patkó is. Ez a néhány ajakpiercing a legnépszerűbb típus, de természetesen, ha mást szeretnél, abban is szívesen állunk rendelkezésedre.

Fordulj hozzánk bizalommal ajakpiercinggel kapcsolatban, munkatársaink készséggel segítenek, ha kérdésed merül fel!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Előítéletek – munka vs. tetoválás

A tetoválás egyik nagy dilemmája mindig is az volt, hogy hosszútávon megéri-e. Sokan még akkor vágnak bele a tetoválás készítés világába, amikor nem tudják, hogy hol szeretnének dolgozni, és sajnos a mai világban még mindig előítéletek tárgyai lehetnek a tetovált személyek.

A legtöbb szülő is azzal szokta elriasztani gyermekét a tetoválástól, hogy majd a jövőben le kell szedetnie, mert a munkája miatt nem lesz előnyös, ezt azonban már korábban megelőzhetjük azzal, ha olyan helyre tetetjük a tetoválást, ahol el tudjuk takarni.

10-suncity

Az elsődleges helyek, ahova nem érdemes tetováltatni, ha a munkánk úgy kívánja: kéz, kar, nyak és a láb alsó része. Ezek azok a területek, ahonnan kilóghat, és ahol nehéz letakarni – gondoljunk csak bele, ha nyáron 40 fokban hosszú ujjú pólóban és hosszú nadrágban kéne dolgoznunk.

Ha varratni szeretnél, de tartasz attól, hogy a jövőben nem nézik majd jó szemmel főnökeid a látható tetoválásokat, akkor csináltasd nem feltűnő helyre! Keress minket elérhetőségeinken és bízd ránk a tetoválás elkészítését!

119146051_3557801607599323_6912802202080485694_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A tetoválások leggyakoribb helyei

Ha tetoválás készítés mellett döntünk, nem csak a mintát érdemes nagyon alaposan átgondolni, hanem annak helyét is. Ez természetesen függ a minta méretétől, illetve attól, hogy mennyire szeretnénk közszemlére bocsátani a motívumot. Lássuk, melyek azok a helyek, amelyekre leggyakrabban kerül tetoválás!

 • A derék, bár manapság talán veszített divatosságából, még mindig olyan terület, ahová gyakran készítettnek tetoválást.
 • A csuklóra írt feliratok, apró minták egyre inkább elterjednek annak ellenére, hogy viszonylag érzékeny területről van szó.
 • A lábfej tetoválások is igen elterjedtnek mondhatóak, hiszen könnyű elrejteni őket, ha szükséges, viszont gyönyörűen tud mutatni nyáron a kecses lábfejre tetovált minta.
 • A felkar főként férfiak esetében gyakori helye a tetoválásnak, akár nonfiguratív mintáról, akár más szimbólumról beszélünk.
 • A hát szintén az egyik leggyakrabban tetovált felület, hiszen itt van lehetőség legnagyobb egybefüggő területen kialakítani a tetoválást, és kitűnően alkalmas a részletesen kidolgozott minták számára.

Ha Te is szeretnél egy örökre szóló művészeti alkotást a bőrödre, keresd fel tetováló szalonunk munkatársait, hogy a legjobb kezekben lehess!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Fejezzétek ki összetartozásotokat tetoválással!

A tetoválás manapság esztétikai funkciót tölt be elsősorban, emellett pedig általában minden egyes tetoválásnak van valami története, jelentéstartalma, amit csak az tud, aki viseli.

Egyre gyakoribb, hogy a szerelmespárok, barátok vagy rokonok hasonló, vagy teljesen egyforma szimbólumot tetováltatnak magukra, ezzel jelképezve az összetartozásukat.

69600104_2646514952061331_7149992582053888000_o

Ha barátokról van szó, akkor leginkább a barátnők körében jellemző a közös tetoválás készítése. A legkedveltebb hely a csukló, hiszen ez a testrészünk mindig szem előtt van, és így mindig eszünkbe jut a szerelmünk, vagy éppen a barátunk. Nagyon kedvelt tetoválások közé tartozik a szívforma különféle módokon ábrázolva, a végtelent ábrázoló jelek, és a különféle szövegek, saját ötlet alapján vagy kedvenc idézetek, amik meghatározóak a két fél életében. És még számos mintát készítünk sablonok vagy saját elképzelések alapján, az ötletek, formák sora határtalan. Színes, illetve feketefehér tetoválást is készítünk.

A szerelem viszont néha mulandó és mikor egy szerelmes pár készít tetoválást, erre is fel kell készülniük, hogy nem biztos, hogy ez a szerelem egy életre szól, mert igen nehéz a tetoválást eltüntetni és meg nem történtté tenni. Ha alaposan átgondoltátok, válasszátok ki összetartozásotok jelképét, és gyertek el tetováló szalonunkba!

115995956_3420744867971665_3890034081651041654_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Miből készülnek a piercingek?

Mint tudjuk, a piercingek természeti népektől erednek, ők használtak különböző anyagokból előállított testékszereket, melyek leginkább fából, csontból és kagylóhéjból készültek. Manapság is kaphatóak hasonló, modern technológiával készült piercingek, de sokkal gyakoribbak a különböző fémekből és szilikonból készült ékszerek.

Minden piercingnek bőrbarát anyagból kell készülnie, ellenkező esetben súlyos gyulladás lehet a végeredmény. Sokak szervezetéből igen heves allergiás reakciót váltanak ki egyes fémek, így mielőtt kiválasztjuk a testékszert, tudnunk kell, hogy nem vagyunk-e rá érzékenyek.

Milyen anyagokkal találkozhatunk hétköznapi piercingek esetében?A legnépszerűbbek természetesen a fémből készült testékszerek, melyek a következők lehetnek:

 • Orvosi fém
 • Magas karátszámú arany
 • Platina
 • Titán
 • Színezett nóbium
 • Szilikon

Nagyon fontos, hogy a piercing felhelyezése előtt kikérd egy hozzáértő tanácsát, hiszen az egészséged a legfontosabb! Amennyiben szeretnél piercinget, vagy csak kérdésed lenne, keress bennünket bátran!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A tetoválás életre szól!

Sajnos napjainkban sok olyan tetoválás születik, melyet később megbán a megrendelő. Ennek temérdek oka lehet, kezdve az elkapkodott döntéssel, esetleg az illető később már nem igazán rajong a tetoválás tárgyáért, vagy mégsem tetszik a kiválasztott szín/forma/stílus, rossz helyet választott a tetoválásnak, de olyan is van, hogy egyszerűen megunja.

Egy valamit észben kell tartanunk: A tetoválás egy életre szól, sosem tüntethetjük el nyom nélkül!

20-suncity

Tehát mielőtt elmennénk egy tetováló művészhez, érdemes akár hónapokig gondolkodnunk, tervezgetnünk és kikérnünk mások tanácsát

Mit érdemes átgondolnod?

 • Hol legyen a tetoválás? Ha olyan munkahelyed van, ahol nem elfogadható a feltűnő tetoválás, akkor érdemes olyan helyre varratni, ahol könnyen el tudod fedni.
 • Mekkorát szeretnél? Ez ezért fontos kérdés, mert a tetoválás tényleg fájhat, kinek jobban, kinek kevésbé. Első alkalommal érdemes egy kisebbel kezdenünk.
 • Fekete-fehéret vagy színeset? Ez abszolút ízlésfüggő, idővel azonban mindkettő kifakul valamennyire.
 • Mit szeretnél magadon látni egy életen keresztül?

Ha már régóta eldöntötted, hogy tetoválást szeretnél, akkor szeretettel várunk szegedi szalonunkban! Keress bennünket elérhetőségeinken, kérj időpontot akár már ma!

9-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Mennyire fáj a tetoválás?

tetoválás egyre divatosabb, sokan döntenek mellette, annak ellenére, hogy az eljárás kellemetlen lehet. Ám az eredmény mindenképpen megéri!

Kinek jobban, kinek kevésbé, vagy alig-alig, de a tetoválás bizony fáj. Ha szeretnél tetoválást, de félsz a fájdalomtól, válassz olyan testrészt, ami kevésbé érzékeny, például comb vagy bicepsz. A legfájdalmasabb helyek azok, ahol sok az ideg, illetve ahol a csont és a bőr közel van egymáshoz, és köztük alig van zsírszövet.

Sok függ a szervezet pillanatnyi állapotától is, olyan szinten, hogy ha valaki a tetoválás előtt vitamindúsan, rendszeresen táplálkozik pár napon át, kipiheni magát, máris egy lépéssel közelebb került a fájdalommentes tetováláshoz. Ha a szervezet fel van töltve energiával, könnyedén tűri a megpróbáltatást. Nehezebb területek tetoválása előtt szoktuk még ajánlani a közvetlen tetováltatás előtti cukros vizes italt.

Tudnod kell, hogy bár félelmetesnek tűnhet az első, vagy érzékeny területre készített tetoválás, egy életre szóló, egyedi ábrával vagy felirattal gazdagodsz, mellyel kifejezheted személyiséged. Bátran keresd szegedi tetováló szalonunkat, és mindenben segítünk Neked!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Piercing készítés előtti tudnivalók

piercing készítés előtt érdemes jól átgondolni, hogy hova szeretnél csináltatni és esetleg mennyire lehet zavaró az ékszer viselése. Érdemes tanácsot kérni a piercing helyének és az ékszer típusának kiválasztásakor, illetve bármilyen allergiát jelezni kell a piercing behelyezése előtt.

A piercing viselés előnye, hogy könnyen el lehet távolítani az ékszert, ám érdemes szem előtt tartani, hogy apró nyom megmarad utána. Amikor már begyógyult a piercing helye, természetesen cserélhető az ékszer. De mire kell figyelnünk a szúrás előtt?

tattooszeged.hu_.19marc
 • piercing készítésre érdemes kipihenten érkezni, enni, inni előtte.
 • Mellőzd az alkohol fogyasztást a piercing készítés napjaiban, mert vérbőséget okoz, sőt még az ítélőképességet is megváltoztatja.
 • 16 év alattiaknak és kismamáknak nem ajánlott a piercing készítés.
 • Soha ne állj neki otthon egyedül piercinget szúrni, mindig kérd szakember segítségét!
 • A nyári időszakban kevésbé ajánlott a piercing készítés, mert a melegtől lassabban gyógyul a seb és nem tanácsos napon tartózkodni.

Amennyiben eldöntötted, hogy piercinget szeretnél, keresd fel kollégáinkat, és megvalósítják minden elképzelésedet, biztonságosan és szakszerű tanácsadás mellett!

18-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Hogyan készül a tetoválás?

Első lépésként ki kell választani a mintát, amit magunkra szeretnénk tetováltatni, el kell döntenünk, hogy színes, vagy fekete-fehér legyen, melyik testrészre kerüljön, mekkora méretben, és mindezt egyeztetjük a tetováló szakemberrel.

Miután ez megtörtént, a szakember a kívánt minta vonalait átmásolja egy papírra, valamint egy indigóra, vázlatot készít belőle. Ezt fogja felhasználni később, mégpedig úgy, hogy a letisztított bőrfelületre rányomja, majd az indigóra készített vázlat körvonalai nyomot hagynak az általában nedves bőrön. Ezután kezdődik csak az igazi munka.

Általában a tetoválások készítéséhez legalább két tűt használ a szakember, az egyiket a körvonalak elkészítéséhez, a másikat pedig a színezéshez, árnyékoláshoz. Ezért a következő lépés a tűk előkészítése, melyeket legalább 20 percig sterilizál, a későbbi fertőzések elkerülése érdekében. Gép összeszerelve, motor beindítva, tű festékbe mártva és kezdetét is vette a munka!

Az apró festékszemek a bőr második rétegébe jutnak, és a gép kb. 1 perc/3000 tűszúrás sebességével dolgozza ki a mintát. Közben néha megállva vazelinnel bekeni a bőrfelületet a tetováló szakember, eltömítve a pórusokat, hogy megakadályozzák a vérzést, és megkönnyítsék az átláthatóságot, hogy egyetlen terület se maradjon fedetlen.

Amennyiben aprólékos és szép tetoválást szeretnél, látogass el szegedi tetováló szalonunkba, és egyeztess munkatársainkkal!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Hogyan ápoljam a tetoválást?

Miután végeztél a tetováló szalonban, bizony elég sok teendő vár még rád, a tetoválás készítés után. Ahhoz ugyanis, hogy tetoválásod ne veszítsen a szépségéből idő előtt, és a gyors gyógyulás érdekében oda kell figyelni a megfelelő ápolásra.

tetováló szalonból hazaérve, kézmosás után vedd le a fóliát, és óvatosan mosd át fertőtlenítő szappannal a tetovált felületet, hideg vagy langyos vízzel. A hideg víz csökkenti a gyulladás kialakulásának lehetőségét. Figyelj arra, hogy semmiképpen sem szabad a mintát eláztatni. Csakis annyi víz érje, amennyi szükséges a tisztításához. A vizet itasd fel róla, ne dörzsöld! Miután megszáradt, kezeld le bőrnyugtató kenőccsel vékony rétegben, ami hámképző. A krémezést napi 3-4 alkalommal végezd!

24-suncity

Első éjszaka kösd be fóliával, hogy ne tudjon a seb szennyeződni, és így az ágynemű sem fog beleragadni. Ha otthon vagy, és nem éri semmilyen szennyeződés és viszonylag steril a környezet, nem kell bekötnöd, a seb hamarabb gyógyul fedetlenül. A szaunát, szoláriumot, strandot most szüneteltesd minimum két hétig!

Tetováló szalonunk vár Téged is, bármi kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot!

55875409_2347500718629424_7416799579728773120_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A testékszerek hatása a szervezetre

A testékszer angol változata a piercing, melynek jelentése áthatolás, megnevezése pedig mára az egész világon elterjedt.

A piercinget nem a modern korban találták fel, megtalálhatjuk több ősi kultúrában is. A legelső ékszereket növényi és állati nyersanyagokból készítették: csigákat, kagylókat használtak fel, és belőlük készítettek fülbe, arcba, nyakra és más testrészekre való ékszereket.

piercing behelyezésével kapcsolatban még manapság is él az a tévhit, hogy nem biztonságos a felhelyezése. Ez nem igaz. A piercingek, ha körültekintően használják őket, nem okoznak gondot, sem egészségkárosodást – feltéve, ha rendszeresen kezeljük szúrás után, hogy ne gyulladjon be.

Persze fontos megemlíteni a fémallergiásokat is. Nekik át kell gondolni a testékszer használatát, ugyanis bizonyos ékszerek allergiás reakciót okozhatnak. Na persze kapható arany, ezüst, titán és orvosi fém is, így bőven akad miből válogatni – így akár az allergiások is benevezhetnek egy stílusos piercingre.

Testékszer behelyezés, orr piercing, fül piercing, intim piercing ügyében keressetek minket bizalommal

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Hasznos tippek a tetoválás kiválasztásához

tetoválás egy életre szól, és habár manapság a modern technika segítségével már megoldható a varrások eltávolítása, a kellemetlen procedúra könnyedén elkerülhető, ha körültekintően választjuk ki leendő mintánkat.

Ezekre mindig figyelj oda:

114744265_3426371524075666_5261091650730474956_o
 • Mindenféleképpen egy olyan tetováló szalont érdemes keresni, ahol szakképzett, profi mesterek dolgoznak, így elkerülhetjük a színvonal alatti munkákat.
 • A megfelelő tetoválás kiválasztására érdemes elegendő időt szánni, hogy ténylegesen olyan ábra kerüljön fel a testünkre, amit egy életen át szívesen fogunk viselni.
 • Ha kreatívak vagyunk, akár meg is rajzolhatjuk leendő tetoválásunkat, vagy készíthetünk egy vázlatot, hiszen a tetováló mester így könnyebben el tudja készíteni a képzeletünkben megálmodott képet.
 • Bizonyos esetben megfontolandó kérdés, hogy jól látható helyet szeretnénk-e a tetoválásnak, vagy inkább olyan helyre szánjuk, amely ruhával könnyedén eltakarható.
 • Érdemes olyat készíttetnünk, amely számunkra többet üzen, mint egy egyszerű kép.

Ha minőségi tetoválást szeretnél, válassz minket!

8-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Tetoválás hatása a bőrre

Mielőtt tetoválás készíttetésére adjuk a fejünket, érdemes elgondolkodnunk azon, hogy bőrünk mennyire érzékeny és bírni fogja-e a festékanyagot, amit tű segítségével juttatnak a bőr alá. Nézzük, hogy mire érdemes figyelni:

 • A festék 1 mm mélyen jut be a bőr irharétegébe, így pedig tartós mintákat tudnak készíteni a művészek, ám, mivel a szervezetünk a festékszemcséket nem tudja eltávolítani, több komplikáció is felléphet.
 • Számtalanszor hallhattuk már, hogy a tetoválás fájdalmas művelet, vannak azonban olyanok, akik alig éreznek fájdalmat. Ez a bőr érzékenységétől és persze a fájdalomküszöbünktől is függ.
 • A nem megfelelően használt festék alkalmazásával dudorok keletkezhetnek, továbbá a bőrünk pár napon belül reagál, ha festékérzékenységről van szó. Viszkető, égető érzést érzünk, illetve duzzanat és hólyagosodás is kialakulhat ezekben az esetben.
 • Fontos: Ekcéma, leukoderma, epilepszia, vérérzékenység, hepatitisz, AIDS, lázas állapot és kemoterápiás kezelés alatt lévő betegeknek nem ajánlatos a tetoválás!

További tanácsokért fordulj hozzánk bizalommal!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A tetoválás stílusjegyei

tetoválás készítés előtt érdemes alaposan végiggondolni, hogy milyen stílusban szeretnénk tetoválást.

 • A biomechanikának nevezett stílus a bátrabbaknak ajánlott, ugyanis mechanikus elemek kerülnek a bőrbe. Rengeteget fejlődött a technika, híres művészek is viselik már ezt a stílust.
 • A fekete-szürke stílus egyszínű mintákat képvisel, ami fekete tintával készül és a tintát desztillált vízzel higítják fel. A kettő elem kombinációja úgynevezett mosást generál a világosabb árnyalatoknál.
 • A blacwork jegyei nagyon változatosak, egyediek. Egyszerű minták profi technikai kivitelezése teszi érdekessé.
 • A japán minták mindig valamilyen történetet tárnak fel. Nem ritkaság a mély témájú mesék felrajzolása, amik eszmei értéket képviselnek hordozói számára.
 • A new school művészi ábrákat tartalmaz, merész stílusmintái sűrű és erős vonalakkal készülnek. Élénk színek, rajzfilmes elemek jegyeit hordozza az irány.
 • tetoválás készítés virágkorát éli a realisztikus irányzat. A készítők élethű, életszerű megjelenítést alkotnak, legyen szó akár emberi portréról vagy kisállatról, a lényeg a pontos megjelenítés.

Profi tetoválás készítést vállalunk, egyedi igényekhez mérten! Látogass el szegedi tetováló szalonunkba, és találd meg a saját stílusod!

11-suncity
23-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A tetoválások szimbolikája és történelme

A történelem során sok népcsoport, illetve egy közösségben élő, dolgozó személy használt tetoválásokat a másoktól való megkülönböztetés és hovatartozás kifejezése miatt. Ezek sokszor egyéni jelként szolgáltak, vagyis az emberek egy kötött szimbólumrendszer keretein belül fejezhették ki az addigi élettörténetüket, társadalmi elhelyezkedésüket vagy akár addig elért eredményeiket.

Ezekre a mai napig találunk élő példát, méghozzá a legkülönbözőbb helyeken: az orosz börtönökben, a japán yakuzánál, a tetoválások hagyományának talán legnagyobb ápolói között, a tengerészeknél, és persze ne feledkezzünk meg a még ma is elő bennszülött törzsekről sem. Egy dolog biztos, mégpedig az, hogy a tetoválás készítés több ezer éves múltra tekint vissza. Ez korunkban sincs másképp, bár a színes- és fekete-fehér tetoválás ma már nagyrészt az egyéni önkifejezés eszköze, ezzel színesítve az emberek mindennapjait és megjelenését.

Mi abban szeretnénk Neked segíteni, hogy Te is megtalálhasd a számodra legmegfelelőbb tetoválást!

Ne feledd: ha tetoválás készítés, akkor SunCity Tattoo!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Jól gondold át, mielőtt belevágsz!

A tetoválást célszerű többször is átgondolni, hiszen jobb megfontoltan dönteni, mint pár hét múlva megbánni az adott mintát. Hogy miért? A válasz egyszerű: a már elkészült minta nem olyan, mint a filctoll. Nem lehet lemosni, ha megunod, ezáltal pedig örökké a bőrödet fogja díszíteni. Persze vannak bizonyos megoldások, mint például a lézeres tetováláseltávolítás, de előre szólunk, hogy ez jobban fáj, mint maga a tetoválás!

24-suncity

A minták nagyon kifejezőek, esztétikusak és művésziek, valamint rendkívül jó mutatnak – persze csak akkor, ha szépen vannak kivitelezve. Segítségükkel megmutathatod egyéniségedet, és azokat a dolgokat, melyek szívedhez közel állnak.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a saját érdeketekben csak akkor tetováltassatok, ha valóban átgondoltátok, és készen álltok rá – ha viszont valóban eljött a tetoválás készítés ideje, csak és kizárólag egy profi tetováló szalon szakembereire bízzátok magatokat!

Színes, vagy fekete-fehér tetoválást szeretnétek? Forduljatok hozzánk!

12-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Mitől lesz jó egy tetoválás?

A jó, mint fogalom természetesen relatív, ellenben mégis kialakítható egy konkrét kép arról, hogy általánosságban mitől is lesz egy tetoválás igazán megnyerő, szép és stílusos. Abban szeretnénk jelen pillanatban segíteni, hogy milyen tényezőket kell figyelembe venni egy tetoválás megtervezésénél.

Sokan abba a hibába esnek, hogy tetoválásuk mintázatát kizárólag az aktuális divatnak rendelik alá. Ez egy pár évig még tetszetős darab lesz, de akit ennyire befolyásol a trend, az úgy is rá fog unni, amint egy új stílus kerül a divatvilág középpontjába. Ezért érdemes olyan mintát választanunk, ami „kortalan”, tehát tíz év múlva sem veszíti el a jelentőség tartalmát, és nem utolsó sorban kifejezi egyéniségünket. Kifejezetten fontos tényező a minőség is, mivel ha nem megfelelő eszközökkel vagy festékkel, esetleg nem hozzáértő keze által készül az adott tetoválás, annak bizony beláthatatlan következményei lehetnek. A teljesség igénye nélkül: fakulás, hiba a mintában, kilökődés és így tovább.

Ha tapasztalt tetováló művészek által készített minőségi tetoválást szeretnél csináltatni, akkor látogass el szegedi tetováló szalonunkba!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Miért népszerűek az indián tetoválások?

tetoválásoknak számtalan típusa és fajtája van. Talán nem kis túlzás, ha azt állítjuk, hogy az Észak-Amerikai indián őslakosokat ábrázoló tetoválások napjainkra már külön kategóriát képviselnek. Az indiánokat ábrázoló tetoválások népszerűségét jól mutatja, hogy olyan ismert személy is varratott magára egyet, mint Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers énekese.

tattooszeged.hu_16.jul_

Általában az indián kultúrával kapcsolatos jelképeket és alakokat ábrázoló tetoválások többletjelentést hordoznak magukban. Nem véletlenül, hiszen az indán kultúra rendkívül spirituális, ebből kifolyólag széles körű szimbólumrendszerrel is rendelkezik. Legyen szó akár történelmi alakról, mint Geronimo, esetleg tollakról, de akár az állatokat ábrázoló tetoválásokban is megtalálhatjuk a mélyebb jelentést (sas, sólyom, farkas, ló). Az indián tetoválások népszerűsége talán azzal magyarázható, hogy minden bizonnyal ők voltak, akik a legtovább megőrizték a természettel való szoros kapcsolatukat és egyensúlyukat.

Ha Te is egy izgalmas és egyedi tetoválást szeretnél varratni, akkor ne habozz és keress minket az elérhetőségeinken!

8-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Egy egyszerű varrat vagy festmény

tetoválás készítés már csöppet sem a rosszarcú, börtönviselt emberek sajátossága. Manapság találkozhatunk számos ügyvéddel, orvossal, családos anyukával, aki tetoválást készíttetett magának.

Természetesen azért annyira tetoválásokkal sem fordult meg a világ. Mind a mai napig találkozhatunk üres, jelentés nélküli, ízléstelen mintákkal. Az igazán értékes tetoválások nem csak a profi kivitelezésen múlnak, ahhoz, hogy valamit ne csak úgy hívjunk, hogy egy varrat, hanem ténylegesen művészeti alkotásként tekintsünk rá, egy festményként, ami képes arra, hogy benyomásokat, érzéseket váltson ki.

Ezért is fontos, hogy mélyebbre ássunk, és olyan öletettel hozakodjunk elő a tetováló művész elé. Az igazán mély ötletek meghálálják magukat, mivel garantáltan a tetoválást készítő személy is motiváltságot fog érezni, hogy hozzáfűzze a saját ötleteit. Az eredmény pedig szemmel látható lesz, hiszen évekkel később nem úgy állunk majd a tükör előtt, hogy már el is felejtettük, hogy az adott mintát miért készítettük, hanem továbbra is erőt, energiát meríthetünk belőle.

Ha te is tetoválás készítésre szánnád el magad, látogass el szalonunkba!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A Polinéz népek tetoválásairól bővebben

A Polinéz népek között a tongai és a szamoai kultúrában van a legnagyobb hagyománya a tetoválások készítésének, jellegzetes geometrikus mintákról van szó, melyeket egyre divatosabbak Európában, mindez persze nem véletlen, hiszen a Polinéz tetoválások tökéletesen egyedi, ugyanakkor kifinomult formaisággal rendelkeznek.

tattooszeged.hu_.16szept

Évezredekkel ezelőttre nyúlik vissza a Polinéz tetoválások történelme, melyet ez idő alatt változatlanul egy tofuga nevű szerszámmal készítettek, itt egy csontból készült eszközről beszélhetünk, amire apró kalapácsütéseket mérnek, így kerül a festék a bőrbe. Ez egy kifejezetten fájdalmas eljárás. A tetoválások megkülönböztették a harcost a spirituális vezetőktől, és a nők is saját motívumokat viseltek, persze egyáltalán nem volt ritka, hogy valakit tetőtől talpig tetoválások borítottak, ezzel jelezve hovatartozását a hierarchiában.

Napjainkban aranykorukat élik a polinéz tetoválások, így ha igazán egyedi mintát szeretnél magadra varratni, érdemes elgondolkoznod ezen a formavilágon! Válaszd szegedi tetováló szalonunkat, és garantáltan elégedett leszel a kész művel!

61316484_2450193865026775_1699864003246817280_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Tattoo Expo – és amit tudni kell róla

Idén IX. alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Tattoo Expo, mely immár egy igen nagy rendezvénnyé nőtte ki magát. A programok között olyan különleges eseményekkel találkozhatunk, mint a különböző előadások, kiállítások, valamint tetováló- és tetoválás versenyek többféle kategóriában, mindezek mellé pedig 9 előadó fogja koncertjeivel színesíteni az eseményeket.

Hogy mitől jó egy ilyen rendezvény? A válasz egyszerű: mindentől! Hiszen nem csak bulizhatunk egy jót, de rengeteg híres tetoválóművésszel is megismerkedhetünk, ha szerencsénk van, begyűjthetünk pár új mintát, valamint bulizhatunk is egy hatalmasat – hisz, mint már említettük, 9 koncert várja a látogatókat!

Idén a mi szegedi tattoo szalonunk is ellátogat az Expo-ra, Dorogi Viktor művészúr pedig a tehetségét is megcsillogtatja a rendezvény alatt!

Ha tudsz, tarts velünk Te is az Expora, és vegyél részt egy felejthetetlen buliban! Persze ugyanúgy várunk Szegeden is, ha színes vagy fekete-fehér tetoválásra vágysz! Ne feledd: nálunk profi munka vár Rád!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Ajándékozz maradandót!

Az utóbbi években talán kezd egy kicsit visszatérni az emberekbe a vágy, hogy egyedit ajándékozzanak, illetve valami személyeset kapjanak. Ezt viszont sokszor nem egyszerű úgy kivitelezni, hogy a másik fél valóban örüljön neki, és valóban szívhez szólót kapjon. Mi most egy ilyen lehetőséget kínálunk Neked!

tattooszeged.hu_.16nov

Szegedi tetováló szalonunknak köszönhetően idén ajándékozhatsz tetoválás készítést, illetve piercing szúrást is! Ha valamelyik családtagod, vagy barátod már régóta vágyik ilyesmire, de eddig még nem mert belevágni, akkor egy ilyen ajándék tökéletes választás számára, hiszen megadja az utolsó lökést ahhoz, hogy egy régóta dédelgetett álmát megvalósítsa.

Idén ajándékozz Te is maradandót, egyedit, tedd valósággá egy szeretted vágyát! Tattoo szalonunkban kedvező áron készítünk egyedi tetoválásokat, akár fekete-fehérben, vagy színesben is, illetve testékszer behelyezést is vállalunk. Ha kérdésed van, keress fel minket bátran, munkatársaink mindenben szívesen segítenek!

18-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Életre szóló meglepetés? Van ilyen?

A visszaszámlálás már elkezdődött az adventi időszakban, és egyben az év utolsó, legnagyobb hajszája is elindult az ajándék kutatás után. Ha már Te is unod a nyakkendő, bögre, meleg zokni ördögi hármasát, ismerd meg szegedi tetováló szalonunk lehetőségeit!

Idén olyan lehetőséggel lepünk meg, hogy ajándékba adhatod barátod, barátnőd szíve vágyát, fekete-fehér tetoválástszínes tetoválást, vagy akár piercing szúrást is!

Ha nem egyetlen alkalomra szeretnéd meglepni, ha nem valami elcsépelt ajándékot adnál, hanem valami maradandót ajándékoznál, ezt Neked találtuk ki. Áraink egyedi megbeszélésen alapszanak, azt tartsd szem előtt, hogy egyszer fizetsz, de a megajándékozott évtizedekig hordja, ékesíti magát vele. Minél pontosabban írod meg az ötleted vagy elképzelésed, annál körvonalazottabban tudunk árat kalkulálni.

Rengeteg ötlettel várunk Téged és megajándékozottad! A tetoválás készítés egy olyan ajándék, amely egy életre szól, hiszen családtagod, barátod, kedvesed a bőrén fogja viselni, amit Tőled kapott! Nézz körül nálunk!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Teret hódít magának a felszíni piercing!

Az elmúlt években a microdermal, vagyis egypontos piercingek mellett feltörekvő népszerűségnek örvend a felszíni piercing (angolul surface piercing), mely a hagyományos testékszereknél összetettebb testszépítést is elérhetővé tesz.

Ez a típus megjelenésében hasonlít a nyelvpiercingre, két kimenete van, és az íves része a bőrfelszín irányában ível. A felszíni piercing lehetővé teszi a testékszer extrémebb helyeken való elhelyezését, mint például dekoltázs, nyak, kéz, intim testrészek.

tattooszeged.hu_.17febr

Ezek az ékszerek is orvosi fémből, illetve sebészeti titániumból (általában G23-ból) készülnek a minél hamarabbi gyógyulást elősegítve. Természetesen nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy aki ezzel a lehetőséggel változtatna megjelenésén, kizárólag szakember segítségével vágjon bele a piercing szúrásba.

felszíni piercinget esősorban azoknak ajánljuk, akik különleges helyen szeretnének testékszert viselni.

Szalonunkban természetesen tapasztalt szakemberek segítségével és steril körülmények között végezzük el a felszíni piercing szúrását! Legyen igazán egyedi megjelenésed, látogass el hozzánk Te is!

55875409_2347500718629424_7416799579728773120_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Tetoválás 18 év alattiak számára

Annak a feltétele, hogy 18 év alatti vendégeinknek tetoválást készíthessünk, az, hogy szülői beleegyező nyilatkozatot bocsátanak a rendelkezésünkre! Mit kell tenned, hogy szabályosan járj el, ha tetoválásra vágysz?

 • Gyere el hozzánk, és kérd el a szülői beleegyezéshez a nyilatkozati papírt. Csak a saját nyomtatványunkat fogadjuk el!
 • Beszélj a szüleiddel, mondd el nekik, hogy tetoválást csináltatnál és melyik tetováló szalont választottad ehhez!
 • Kérd meg őket, hogy töltsék ki a nyilatkozatot, majd hozd vissza a papírt hozzánk!
 • Válaszd ki a neked tetsző mintát!
 • Aztán már csak a tetoválás van hátra!

A szülői beleegyező nyilatkozat neked és nekünk is jó, hiszen így nem fogsz összetűzésbe keveredni a szüleiddel, ha tetoválással mész haza, mi pedig biztosak lehetünk abban, hogy valóban nem gond a tetoválás készítés, és egy dühös szülő sem fog panaszt tenni a munkánkra.

Kérdés merült fel a tetoválás készítés kapcsán benned vagy szüleidben? Vegyétek fel velünk a kapcsolatot, és készséggel válaszolunk!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Tetoválás és higiénia

Mindenki, aki szeretne tetoválást készíttetni, jó, ha tudja, hogy miként is végzik a profi szalonokban a munkát, hiszen csak így szűrhető le, hogy valóban jó helyen járunk-e. Az első és legfontosabb dolog, ami még talán a magánál a minta és kivitelezés minőségénél is fontosabb, az a higiénia!

tetoválás során a tetováló tű sérülést okoz a bőrön, amibe aztán a gépezet festéket juttat. Ha a tetováló mester nem tartja be a higiéniai szabályokat, akkor ez könnyen fertőzéshez vezethet! Fontos, hogy csak olyan tetováló szalonban varrassunk magunkra, ahol már a belépéskor is tisztaságot látunk!

10-suncity

tetoválás közben a szakembernek eldobható kesztyűt kell viselnie, és az egyéb eszközök, törlőkendők, tűk is eldobható vagy fertőtleníthető típusban kerülnek felhasználásra. A megfelelő előkészületek és módszerek mellett a tetoválás nem veszélyes!

Szeretnél Te is biztonságos körülmények között szert tenni egy profi tetoválásra? Akkor látogass el hozzánk! Nem fogod megbánni, ha ránk bízod a munkát!

75513512_2785281344851357_4172791144469495808_o

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Milyen is manapság a tetoválás megítélése?

A tetoválás társadalmi megítélése folyamatosan változik. Tulajdonképpen a szépség ideálokhoz hasonlóan az adott kor szemléletmódjától függ, hogyan tekint a tetoválás készítésre, illetve azokra a személyekre, akik varratnak magukra valamit.

Azonban az általában igaz, hogy a tetoválás egy csoporthoz való tartozás vagy éppen egy másikból való kirekesztettség szimbólumaként jelent meg. Például korábban a tetoválást jellemzően a lecsúszottabb társadalmi osztályok tagjai, munkások készíttettek, később pedig különböző szubkultúrák “jelölték” meg vele magukat.

A rock’n’roll öntudatra ébredésének idején a lázadást jelentette a tetoválás készítés, majd ezt tovább hagyományozták a punk mozgalomnak. Így érthető, ha az átlag emberek szemében a tetovált ember deviáns, a normáktól gyökeresen eltérő életet élő és értékrendet valló egyén volt.

Mindez a kilencvenes években kezdett megváltozni. Többé már nem a lázadás motívuma, hanem az önkifejezés egyik színes, kreatív eszköze. Olyan emberek is elkezdenek tetováltatni a testükre, akik korábban nem tették. Nemtől, kortól, társadalmi hovatartozástól függetlenül jelennek meg a tetoválások az embereken. Habár még ma is megfigyelhetőek előítéletek ezzel kapcsolatban, a tetoválás társadalmi megítélése rengeteget változott az idők során.

Te is varratnál valamit magadra? Gyere el szegedi tetováló szalonunkba!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A tetoválások súlya a munkaerőpiacon

Elég távolinak tűnik mag az elv, de körülbelül kettő évtizede még benne volt a pakliban, hogy valakit azért nem vesznek fel egy adott pozícióra, mert tetovált. Szerencsére ez manapság foglalkozásonként eltérően ugyan, de követhető és logikus irányelvekhez van kötve. Mik lehetnek kizáró okok, ami a tetoválásokat illeti a munka világában?

Sok cég szeretne egységes, rendezett arculatot teremteni, ami a dolgozók megjelenését illeti, erre valók például a formaruhák és így tovább.

16-suncity

Az elmúlt évek példáival ellentétben a tetoválásokat sok esetben már nem veszik figyelembe, amíg azoknak nincs politikai, vallási vagy épp sértő tartalma, még azokban az esetekben is, amikor munkavállalóként vásárlókkal, ügyfelekkel kell érintkeznünk. Ha nem tudjuk vagy nem akarjuk teljesen kizárni a lehetőségét annak, hogy ilyen jellegű munkát végezzünk majd, akkor érdemes a tetoválás készítést a kevésbé látható helyekre korlátozni, de ha tisztán és világosan tudjuk, hogy mi épp a felkarunkra vagy a nyakunkra szeretnénk tetoválást, azért érdemes ezt mérlegelni.

Ha egy minden tekintetben felkészült, profi tetováló szalonban szeretne tetoválást készíttetni, akkor válasszon minket!

tattoszeged.hu_.17jul

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A tetoválás és a színek megőrzése

tetoválás készítés ma már szinte hétköznapi dolognak számít. Tetováltatni sokan szeretnének, de visszariadnak a fájdalomtól vagy a gyógyulási folyamat rizikóitól. Pedig, ha betartjuk az előírásokat és jó tetováló szalont keresünk, nem lehet baj.

A gyógyulási folyamat több kockázatot is rejt magában, ezek közé tartozik a fény vagy a külső mechanikai hatások ártalmai is. A szép tetoválás, a végleges színek magtartásának egyik kritériuma, hogy a friss tetoválást ne érje tartósan napfény. Ezért a tetoválás készítés praktikusabb a téli időszakban, amikor egyébként sem járunk nyári ruhában, és nincs akkora UV sugárzás.

Miért veszélyes a napsugárzás a tetoválás tartósságát illetően? Fontos tudni, hogy a napfény bontja a festéket, így ha nem tartjuk be a fényvédelemre vonatkozó előírásokat, könnyen egy maradandó károsodást szenvedett tetoválás lesz a türelmetlenség eredménye.

Sokan ott rontják el, hogy nem veszik komolyan a tetováló által előírt szabályokat, hanyag módon védik a tetoválást vagy hamarabb vetnek véget a tetoválás ápolásának. Pedig ha azt szeretnénk, hogy olyan színei maradjanak a tetoválásnak, amit megálmodtunk, nemet kell mondani a napozásra, sőt a rövid ujjú ruhákra is, legalább 3 hétig. Ám ez nem kis ár egy életen át tartó gyönyörű tetoválásért.

Ha megálmodtad a tökéletes mintát vagy feliratot, bátran keresd fel tetováló szalonunkat!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Miért ne feledkezz meg soha a tetovált bőr ápolásáról?

tetoválás készítés az önkifejezés egyik eszközévé vált, egyre többen élnek a lehetőséggel, hogy valamilyen személyes motívumot tetováltassanak testükre. Sokan a tetoválás készítés előtt bele sem gondolnak abba, hogy a bőrfelületet a teljes gyógyulásig tisztítani és ápolni is kell, hogy utána gyönyörködhessünk a kész műben!

A tetoválás ténylegesen akkor tekinthető késznek, ha a gyógyulási folyamat is befejeződött, hiszen ameddig ez az időszak tart, addig a minta sem teljesen esztétikus. Ám ne csak a látvány miatt gondoskodj a friss tetoválásról, hanem az egészséged érdekében is, hiszen az elhanyagolt, nem ápolt varratok komoly egészségügyi problémákat is okozhatnak.

22-suncity

Mindig az egészséged legyen az első, ezért szappanos-vizes tisztítás után ápold is bőrödet a tetoválás készítést követően napjában többször a szakember által ajánlott kenőcsökkel! További tanácsadásért fordulj hozzánk bizalommal, szegedi tetováló szalonunk kollégái minden kérdésedre készséggel válaszolnak!

tattooszeged.hu_.17febr

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Microdermal piercing: különleges és egyedi!

A piercingek sokfélék lehetnek, ma már például egy sima, köves köldökpiercing teljesen átlagosnak számít. Vannak a piercingeknek kicsit extrémebb változatai is, például a microdermal piercingek. Ezek a testékszerek abban különböznek a többitől, hogy közvetlenül a bőr alá kerülnek. Ezt az egypontos, vagy anchor piercingnek nevezett testékszert az általánostól eltérően nem kettő, hanem egy nyíláson ültetik a bőrbe, a bőr alatt pedig az ékszer talpa tartja meg horgonyként a piercinget.

Ennek a rögzítésnek köszönhetően a microdermal piercing gyakorlatilag eltörli a piercingviselés határait, mert bárhová behelyezhető, ahol csak megfelelő bőrfelület található a testen!

microdermal piercing ezért alkalmas diszkrét, alig észrevehető díszítésre, ugyanakkor egészen extrém önkifejezésre is. Önmagában, de akár a csoportosan is behelyezhető, több ékszer is kerülhet egymás mellé!

Megtetszett Neked a microdermal piercing? Keresd fel tetováló szalonunkat Szegeden és egyeztess időpontot új piercinged behelyezéséhez!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Amit a szájkörnyéki piercingekről érdemes tudni

szájkörnyéki piercingekből több fajta létezik, rengeteg típusból választhatunk. Nem mindegyik annyira elterjedt, vagy népszerű, hiszen viselésük megkíván egy kis extrém stílust. Lássuk, milyen szájkörnyéki piercingeket különböztethetünk meg!

Az ajak piercing nem keverendő össze a nyelv, illetve az áll piercinggel, ettől eltekintve az összes, száj körül elhelyezkedő piercing ajak piercing. A legismertebb az, amelyiknél az ékszer az alsó ajak alá kerül.

tattooszeged.hu_.17okt

Van olyan, ami a felsőajak és az orr közé kerül, de lehet az ajak fölött jobbra vagy pedig balra is behelyeztetni. A piercingek duplán is elhelyezhetőek, az arc két oldalán, vagy a száj két oldalán, ugyanígy duplázható a száj fölött bal és jobb oldalon. A merészebbek négy darabot is választhatnak, 2-2 az arc, illetve a száj két oldalán. Tetszés szerint variálhatóak, attól függően, ki mennyire bevállalós.

szájkörnyéki piercinggyógyulási ideje körülbelül 2 hét, így ez gyorsabban gyógyul, mint például a szájon belül elhelyezett testékszer.

Keress minket, ha szájkörnyéki piercinget szeretnél!

21-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Tetoválás: az ötlettől a megvalósulásig!

tetoválás komoly döntést jelent, hiszen nem egy eldobható kiegészítőről van szó, amit ha már meguntunk, vagy rájöttünk, hogy mégsem tetszik annyira, egyszerűen csak lecserélünk. Éppen ezért sokan olyan mintát, vagy szöveget választanak, ami nem puszta dísz, hanem jelentéssel teli, művészi alkotás.

Tetováltatni az első lépéstől az utolsóig felelősségteljes döntés, amit minden tekintetben meg kell fontolni, hogy a végeredménnyel igazán elégedettek lehessünk, és ne legyen csalódás az, amit kapunk a pénzünkért, kezdve a tetoválás kinézetétől addig, hogy kivel és hol csináltatjuk azt meg. Végezzünk alapos kutatást, nézzük meg több tetoválóművész munkáit, bizonyosodjunk meg arról, hogy a helyszínen, a tetoválószalonban mindent úgy végeznek, hogy az nem megy az egészségünk rovására. Mivel a tetoválás egy életre szól, a tetoválás ára ne legyen akadály; ami drágább, de minőségi munka, és elismert szakember tűje alól kerül ki, az mindenképpen megér egy kis spórolást, várakozást!

Keress minket, és ismerd meg szegedi tetoválószalonunk munkásságát! Honlapunkon megismerheted tetoválásaink árát,stílusát és minőségét!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Miért dönts az orr piercing mellett?

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a különböző testékszerek, legfőképp az orr piercingek. Nem véletlenül, ugyanis bizonyos típusaik nem az extrém kategóriába esnek, így olyanok is viselhetik, akiknek munkakörük nem igazán engedi meg a feltűnő megjelenést.

Az orr piercingekmár csak a gyógyulási idő szempontjából is előnyösebbnek bizonyulnak a többi testékszerekhez képest, hiszen akár már három hét alatt rendbe jöhet a szúrás helye, és az ápolási időszak sem körülményes.

tattooszeged.hu_.18jan

Az orr piercinget azért szokták még általában választani, mert kis fájdalommal jár a szúrása, így még azok az emberek is jobban tűrik, akiknek rendkívül alacsony a fájdalomküszöbe. Az orr piercing fajták közül a septum szúrása, ami kicsit kellemetlenebb, de a végeredményért mindenképp érdemes bevállalni a pár másodpercnyi fájdalmat.

Adj pluszt a megjelenésedhez, vedd fel velünk a kapcsolatot az orr piercing elkészítéséért! Várunk szeretettel szegedi tetováló szalonunkban!

16-suncity

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Miért fontos, hogy megbízható tetováló szalonhoz fordulj?

Vitathatatlan, hogy manapság hatalmas népszerűségnek örvendenek a tetoválások, azonban a tetoválók nem győzik hangsúlyozni, hogy akik hódolnának a divatnak, csakis megbízható tetováló szalont keressenek ehhez, hiszen pórul járhatnak, ha e tényezőt figyelmen kívül hagyják!

Sajnos a legtöbb ember az árakat veszi figyelembe a tetováló szalonok esetében, ami hiba, hiszen az árak alapján egyáltalán nem lehet azt megállapítani, hogy az adott szalon mennyire megbízható és milyen minőségű munkát készítenek az ott dolgozó tetoválók.

A legegyszerűbb, ha a referenciákat tekinted meg a szóban forgó tetováló szalonnal kapcsolatban, ugyanis, ha kellő mennyiségű fotó áll rendelkezésre a korábbi munkákból, és a képeken látható valamennyi minta igényesen kidolgozott, biztos lehetsz benne, hogy jó helyen jársz.

Mivel szegedi tetováló szalonunk tisztában van a referenciák fontosságával, nálunk számtalan képet találhatsz korábbi munkáinkról. Nézz körül nálunk, és győződj meg róla, hogy jó szalont választasz! Ha döntöttél, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Extrém az extrémek között: a microdermal piercing

microdermal piercing egyesekben viszolygást kelt, másokban pedig éppen ellenkezőleg, vonzalmat és tetszést vált ki. Honnan ez a megosztó hozzáállás? Ez a fajta piercing abban különbözik a többitől, hogy közvetlenül a bőr alá helyezik el és általában egy ékszerrel díszített fejrész simul rá a bőr felületére. Ettől teljesen olyan hatást kelt, mintha egy kis csillogó követ hintettek volna a bőrre.

microdermal piercing éppen ettől olyan különleges, és persze attól is, hogy a behelyezésének köszönhetően gyakorlatilag a test egész felületén bárhová kerülhet; olyan területekre is, ahol a hagyományosan behelyezhető piercing rögzítését nem lehetne megoldani. Akár az arcra, a dekoltázsra, a kézfejre vagy a tarkóra is felhelyezhető!

tattooszeged.hu_.17febr

microdermal piercing gyógyulási ideje valamivel hosszabb, mint az egyéb piercingeké, mert 3-4 hétnek el kell telnie ahhoz, hogy teljesen gyógyultnak és fertőzésveszélytől mentesnek lehessen nyilvánítani. Az uszoda, a szolárium pedig legalább 2 héten át tilos!

Keress minket bizalommal elérhetőségeinken, ha microdermal piercinget szeretnél!

tattooszeged.hu_.18maj

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Diszkrét mégis feltűnő megjelenésre vágysz? Válaszd a fülpiercingbelövést!

A legtöbb ember szeretne kitűnni valamilyen módon a tömegből, azonban munkakörük vagy életkörülményeik nem igazán toleránsak az extrém megjelenéssel kapcsolatban, ezért át kell gondolniuk azt, hogy ha például piercinget akarnak csináltatni, hogy melyik az a terület a testükön, amire, ha testékszer kerül, nem válthat ki megbotránkozást. E téren még mindig a fül piercing az, ami diszkrét, ugyanakkor látványos, így senki sem vélekedhet róla negatívan. Ha Te is szeretnél különleges lenni, de korlátok közé vagy szorítva, válaszd a fülpiercingbelövést!

fülpiercingbelövéssel a testékszerek kevésbé extrém formáját választod. Maga a folyamat gyors és fájdalommentes, ráadásul a fül gyorsan gyógyuló terület, csak a megfelelő ápolásról és fertőtlenítésről kell gondoskodnod a regenerálódási idő alatt.

Ha további információkat szeretnél megtudni a fülpiercingbelövéssel kapcsolatban, vagy kedvet kaptál az ilyesfajta testékszerhez, és szeretnéd elkészíttetni, keress minket bizalommal elérhetőségeinken!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Milyen tényezők befolyásolhatják a tetoválások árát?

Aki már érdeklődött valaha a tetoválás árak iránt, tapasztalhatta, hogy igencsak eltérő összegeket említettek neki. Ez nem véletlen, ugyanis a tetoválás árakat számos tényező befolyásolja, ezért, mielőtt Te is élnél a lehetőséggel, tájékozódj arról, hogy milyen szempontok is határozhatják meg a végösszeget.

61710608_2452306541482174_2572580170720346112_o

tetoválások árát elsősorban a minta mérete és bonyolultsága határozza meg. Értelemszerűen minél összetettebb és nagyobb a tetoválni kívánt minta, annál magasabb összegre számíthatunk, azonban a végeredmény magáért beszél. A látványos, részletesen kidolgozott tetoválások igazi művészi alkotásoknak számítanak.

tetoválások árát a színhasználat is befolyásolja, nem mindegy, hogy fekete-fehér vagy színes mintát szeretnénk viszontlátni magunkon.

Nézz körül galériánkban, és győződj meg művészeink tehetségéről! Ha további információkra lenne szükséged a tetoválások áraival kapcsolatban, keress minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

tattooszeged.hu_.18jul

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Szegedi tetováló szalon a tökéletes választás!

Vitathatatlan, hogy egy valóban gondos és precíz munkával elkészített tetoválás igazi értéknek számít a tulajdonosának. Azok az emberek, akik kedvet kapnak a tetoválás készítéshez, olyan szalonokat részesítenek előnyben, ahol korszerű körülmények között valósítják meg álmaik tetoválását. Ha Te is régóta tervezgeted, azonban még nem találtad meg ehhez az ideális helyet, ne kutass tovább, válaszd szegedi tetováló szalonunkat!

Szegedi tetováló szalonunk szakemberei tisztában vannak a vendégek elvárásaival, ezért tökéletes körülményeket teremtenek ahhoz, hogy bárki számára biztosíthassák az ízléses és aprólékosan kidolgozott mintákat. Ez legfőképp a korszerű munkaeszközöknek és alapanyagoknak köszönhető, továbbá annak, hogy tetováló szakembereink tapasztaltak és kreatívak, így akár már egy pár perces beszélgetés után tudni fogják, hogy valójában milyen tetoválásra is vágysz.

A tetoválások mellett szegedi tetováló szalonunkban a szakemberek piercingekkel is foglalkoznak, így, ha valamilyen ízléses testékszerre tennél szert, vagy akár több szolgáltatásunk is érdekel, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

A friss tetoválások veszélyei napsugárzás és fürdőzés esetén

A tetoválás elkészültét egy gyógyulási folyamat követi, aminek során a bőrön keletkezett sebek begyógyulnak, és a tetoválás véglegessé válik. Nyáron ez kényesebb dolog, mert több tényező is számításba vehető, ami késleltetheti a gyógyulást, és irritációt, gyulladást okozhat. Ezek közé tartozik a napfény, illetve a víz is.

Aki nyáron készíttet tetoválást, annak ügyelnie kell arra, hogy a friss tetoválást a lehető legkevesebb napfény érje, és természetesen a szolárium sem jöhet szóba.

tattooszeged.hu_16.jul_

A napfény hatására ugyanis a tetoválás kifakulhat, a bőr túlságosan felmelegszik, és ki is száradhat. Ennek megelőzésére fényvisszaverő anyaggal kell bevonni a felületet, tehát a legjobb befedni fóliával.

A víz sem tesz jót a friss tetoválásnak; ha lehet, kerüljük a strandot, a vizes programokat a gyógyulás idején, és a mindennapos tisztálkodást is befedett tetoválással végezzük el.

Keress meg minket tetováló szalonunkban, és készíttesd el kiváló tetováló mesterekkel új tetoválásodat!

tattooszeged.hu_.szept18

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Iskolás vagy, és tetoválást szeretnél? A végső döntés előtt tájékozódj iskolád hozzáállásáról!

Nincs olyan iskolás, aki ne szeretne kitűnni a tömegből, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy erősítse egyedi stílusát, ezzel kapcsolatban pedig szinte mindenre nyitott. Ilyenkor sokan közülük tetoválást készíttetnének, azonban ennek bizonyos tényezők – például az iskola – gátat szabhatnak, ezért mielőtt bárki a tetoválás mellett döntene az egyediség kihangsúlyozásának érdekében, szükséges tájékozódni az intézmény véleményéről is.

Ha már elmúltál 18 éves, és még mindig középiskolába, vagy már egyetemre jársz, nem kell aggódnod a tetoválás elkészítése miatt, azonban, ha még nem töltötted be ezt az életkort, esély van arra, hogy az intézmény, ahová jársz, nem fogja támogatni a döntésedet. Érdemes ezzel kapcsolatban érdeklődnöd, ugyanis egyes iskolában egyáltalán nem fogadják pozitívan a tetoválás elkészítését. Nem érdemes kockáztatnod, hiszen komoly bajba kerülhetsz, ha az iskola, ahová jársz, nem fogadja el a döntésedet, ez pedig akár a jövődre is hatással lehet!

Ha a fentiek nem vonatkoznak rád, vagy környezetedben már nincs befolyásoló tényező a tetoválás elkészítésével kapcsolatban, keress bennünket elérhetőségeinken, és jelentkezz be hozzánk!

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Halloween-i tetoválások azoknak, akik emlékezni szeretnének!

Az október manapság már nemcsak a Mindenszentek, hanem a halloween-i ünnepek, az ehhez kötődő játékos szokások  ideje is. Sokan rajonganak ezért, az eredetileg Amerikából származó ünnepért. Olyannyira, hogy szívesen dekorálják otthonukat, de akár a saját testüket is az ünnephez kapcsolódó motívumokkal.

halloween-i tetoválások tekintetében is igencsak termékeny téma. Na de miért akarna bárki egy halloween-i narancssárga tököt vagy egy kísérletet, félelmetes alakokat magára varratni?

tattooszeged.hu_.okt18

halloween-i tetoválások azok számára lehetnek érdekesek, akik valami miatt fontosnak tartják október 31-ét, emlékük fűződik hozzá vagy éppen közel érzik magukhoz ezt a világot. Ilyen megközelítésben a halloween-i tetoválások örök életre szóló, tartalommal bíró motívumokká válnak, a bőrön formát nyerve, és viselőjüknek fontossá válnak.

Amennyiben új tetoválást tervezel az ünnepre, keresd fel bizalommal a tetováló szalonunkat és jelentkezz be hozzánk elérhetőségeink egyikén halloween-i tetoválásra!

tattooszeged.hu_.nov18

SUN CITY TATTOO & PIERCING SZEGED

Mágikus varratok – a mandala tetoválásokról bővebben

Manapság, ha egy ember úgy dönt, hogy tetoválást szeretne készíttetni, nem feltétlenül figurális mintát választ, hanem szimbólumokat. Az ilyen típusú varratok mind a külvilág, mind pedig a viselőjük számára üzenetet hordoznak. Ezek között a legnépszerűbbeknek és a legtöbb mondanivalóval rendelkezőknek a mandala tetoválások számítanak.

mandala tetoválást mágikus varratnak is szokták nevezni, ugyanis a buddhizmus szerint ezek az ismétlődő minták befolyásolják az emberek energiáit. A mandala tetoválás elkészítési folyamata is egy meditatív szertartás, így még a szalonban is pozitív energiák szabadulnak fel ilyenkor. A mandala tetoválások magukba foglalják a világ egészét, egyesítve és ezáltal kioltva az ellentéteket, szimbolizálják az univerzum integrált képét, ezáltal bevonzzák viselőik életébe a boldogságot, szeretetet, egészséget és minden olyan pozitív dolgot, amire szükség van a teljességhez.

mandala tetoválások készülhetnek csak feketével, azonban, ha a színes tetoválás mellett döntesz, vedd figyelembe, hogy a szimbólumban minden színnek jelentése van! Ha elkészíttetnéd velünk mandala tetoválásodat, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!